.

.

TOTS 21

L'acte es durà a terme el pròxim dissabte. Foto: Cedida

Fa un any aproximadament, des de la regidoria d’Igualtat de Vilallonga del camp, es va engegar un procés participatiu per escollir quin nom de dona portaria la zona d’esbarjo infantil del Parc de les Parades.

S’havia d’escollir entre quatre noms que havien proposat els partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament. L’elecció era difícil ja que s’havia d’escollir entre Roser Capdevila, Maria Elena Maseras, Clara Campoamor i Pilarín Bayés. Per votació popular la guanyadora va ser la il·lustradora Pilarín Bayés.

La regidora d’Igualtat i alcaldessa, Gemma Benaiges, apunta que a la població hi ha pocs espais amb nom de dona (que no  fos religiós). Només n’hi ha al Parc Infantil de la plaça de la Pau que porta el nom de la vilallonguina Josepa Salesas. Per això, des de la regidoria d’igualtat es volia crear un nou espai amb nom femení i per aquest motiu es va pensar amb l’espai d’esbarjo infantil del Parc de les Parades.

El proper 8 de març és el Dia Internacional de la Dona i ,aprofitant aquesta data, el dissabte 4 de març, al Parc de les Parades es batejarà l’espai amb el nom de la il·lustradora Pilarín Bayés. L’acte es farà a partir de les 12h i comptarà amb un espectacle d’animació infantil, Una paradeta particular” de la Cia. La Bleda. A continuació es durà a terme la inauguració de la placa commemorativa i els parlaments.