.

.

TOTS 21

Cartell anunciador de la Festa

Vilallonga del Camp es disposa a celebrar la tradicional Festa de la Mare de Déu del Roser, que arrenca aquest cap de setmana i continuarà fins al 14 d’octubre a l’ermita del Roser. Aquell dia hi haurà festa amb els gegants i glossari a la Mare de Déu per part de mossèn Joan Anton, en el 20è anivrsari de la seva ordenació com a sacerdot. També es preveu celebrar prèviament missa i el cant dels goigs a la Verge.

Divendres, dia 5, a les 20 hores tindrà lloc l’arribada de la Mare de Déu del Roser i el Gegantí Minguet. Serà rebuda al portal, amb un recorrregut pel carrer Major acompanyada pel gegant i la geganta i els Capgrossos de la vila, i amb els Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga.
A la plaça de l’Església, el gegant Alfons I i la geganta Sança de Castella faran un ball de benvinguda a la Verge del Roser. Posteriorment hi haurà el castells de focs, besamans i cant dels goigs. L’Ajuntament demana als veïns del carrer Major que posin llum i el domàs del Roser als balcons per acompanyar-ne el seu pas.

Dissabte, dia 6 s’organizarà una visita al Museu del Cinema i una posterior inauguració de les exposicions ‘Obertures’ i ‘Transitar’, de Dolors Ayxendri i Albert Villena, respectivament. Serà a la Sala de Serveis de la Gent Gran.

A les 19 hores tindrà lloc la inauguració de la Fira d’Entitats i Comerç al carrer Alfons el Cast.

Dimarts, dia 9, serà un dia centrat en les celebracions religioses del Rosari i Missa. En els propers dies destacarà poderosament la conferència que Francesc Vidal-Barraquer celebrarà el dia 11 a les 20 hores sobre el cardenal Vidal i Barraquer, la famíia i el seu entorn. Enguany es commemora el 150è aniversari del naixement a Cambrils de l’anomenat cardenal de la pau. Francesc Vidal-Barraque n’és nebot-net del cardenal.

Consulteu el programa complert en aquest enllaç.