.

.

TOTS 21

Destrosses fetes a la zona del pi de Mestres. Foto: Facebook

Destrosses fetes a la zona del pi de Mestres. Foto: Facebook

Una dotzena d’actes vandàlics en masos privats i en propietats públiques en un espai reduït de temps van causar que la setmana passada l’Ajuntament de Vilallonga del Camp emetés un ban demanant la col·laboració ciutadana per fer front a aquesta onada d’atacs. En paral·lel a aquesta mesura el consistori ha incrementat el servei de Guarda Rural.

Un grup de menors enxampat ‘in fraganti’

Tot plegat ha donat els seus primers fruits aquest cap de setmana, quan el Guarda Rural va interceptar un grup d’adolescents d’uns 13 anys d’edat mentre estava fent destrosses en un mas. El vigilant va posar el cas en mans dels Mossos d’Esquadra.

Alarma social

Es desconeix si el grup de menors està relacionat amb tots els actes vandàlics. El darrer mes i mig hi ha hagut un degoteig d’aquestes malifetes, entre les quals hi ha trencament de vidres i destrosses en jardins. “No són greus, però han creat molta alarma social”, afirma l’alcalde del municipi, Ignasi Varela. Una de les que ha tingut més ressò han estat les destrosses que es van fer a la zona del pi de mestres el passat Dilluns de Pasqua, que van deixar inservibles unes connexions de regadiu.

“El ban té un esperit dissuassiu”

“El ban té sobretot un esperit dissuassiu, i de moment sembla que està funcionant, ja que els últims dies aquest tipus d’accions han anat a la baixa”, explica Varela. En concret, el ban demana que qui presencïi o pateixi alguna d’aquestes destrosses ho comuniqui a l’Ajuntament (977840101), al Guarda Rural (646257898) o als Mossos d’Esquadra (112). També lamenta que els actes suposen una “alteració de l’ordre” i que “suposen importants costos econòmics pels afectats”.