.

La cursa està englobada dins de la categoria UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial

La cursa està englobada dins de la categoria UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial

Vila-seca serà l’escenari d’una de les arribades de la Volta Ciclista a Catalunya en la seva 99a edició, que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019. L’any 2003 va ser la darrera vegada que la “Volta” va visitar Vila-seca. En aquesta ocasió, Vila-seca serà protagonista el proper 30 de març en la sisena etapa, de 174,3 km de recorregut, amb inici a Valls. L’arribada a meta, situada a l’avinguda de Ramon d’Olzina, està prevista a les 16.45 h.

Enguany la “Volta”, amb inici a Calella i final a Barcelona, podrà veure el vigent guanyador de la cursa i del campionat del món, Alejandro Valverde (Movistar Team), però també altres figures de renom internacional, com el britànic Chris Froome (Sky), els francesos Romain Bardet (AG2R – La Mondiale), Thibaut Pinot (Groupama – FDJ), Warren Barguil (Arkea -Samsic), l’italià Fabio Aru (UAE Team Emirates) o el català Marc Soler (Movistar Team), entre molts d’altres.

A finals i a principis de segle la Volta Ciclista a Catalunya va tenir una gran vinculació amb Vila-seca. Així, de 1997 a 2003 (exceptuant l’any 2002) la “Volta” va visitar any rere any Vila-seca i en quatre ocasions (1997-1998-1999-2000) va ser el punt de partida de la cursa.

A Vila-seca l’equip ONCE va guanyar dues contrarellotges per equips (2000 i 2003) i corredors com l’italià Mario Cipollini (1998), l’alemany Erik Zabel (2000), el txec Jan Svorada (1997) o l’espanyol Ángel Casero (1999) van inscriure el seu nom al palmarès de la cursa en etapes on Vila-seca va ser sortida o arribada d’etapa.

La cursa està englobada dins de la categoria UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial, i any rere any reuneix els millors equips i ciclistes del món per les carreteres i les poblacions de Catalunya. L’evolució de la Volta Ciclista a Catalunya és ferma però manté la seva essència, història i característiques úniques, ja que és la tercera prova per etapes més antiga del món després del Tour de França (105 edicions) i el Giro d’Itàlia (101 edicions).