.

.

TOTS 21

La regidora d'En Comú Marta Roldán. Foto: Cedida

La regidora d’En Comú Marta Roldán. Foto: Cedida

En la sessió plenària del darrer divendres va aprovar-se per unanimitat la creació d’unes bases reguladores per a la concessió de subvencions a les empreses liderades per dones, per afavorir l’impuls i la dinamització econòmica del municipi.

Aquesta iniciativa forma part dels acords del Grup Municipal de Vila-seca en Comú per no oposar-se als pressupostos municipals. Marta Roldán, regidora de la formació i impulsora de la iniciativa, va justificar la conveniència de la iniciativa indicant que al municipi de Vila-seca hi ha aproximadament un 30% més de dones que d’ homes a l’atur. Així mateix, també va remarcar que la diagnosi del Pla d’igualtat local determina que hi ha una desigualtat en l’accés i la qualitat de la feina de les dones i determina que calen prendre accions en matèria d’ocupació.

Roldán també va recordar que l’any 2020 la seva formació va aconseguir incloure a les dones com a col·lectiu d’especial inserció en el món laboral al programa d’impuls a la ocupació, atorgant 4000€ a les empreses que contractin dones en situació de vulnerabilitat. Ara, “i gràcies als acords presos entre Vila-seca en Comú i l’equip de govern en matèria pressupostària, donem un pas més i avancem en la igualtat d’oportunitats entre dones i homes”.