.

.

TOTS 21

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, durant l'acte institucional. Foto: Cedida

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, durant l’acte institucional. Foto: Cedida

Ahir a la tarda va tenir lloc a Vila-seca l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. La benvinguda als assistents la va donar l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, recordant la vila-secana Maria Elena Maseras que, a meitats del segle XIX, va ser la primera dona de l’Estat Espanyol a trepitjar les aules de la Facultat de Medicina com a estudiant. Per la seva banda, la presentació de l’acte va anar a càrrec del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, qui va afirmar que “hi ha un llarg camí a recórrer i molta feina a fer per aconseguir la igualtat de gènere”.

A continuació, Lídia Bargas, coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Tarragona, va presentar a la doctora Cristina Sánchez, sociòloga, la qual va pronunciar la xerrada “Desigualtats laborals i socials de les dones a Catalunya” i, posteriorment, es va encetar un enriquidor col·loqui entre els assistents i la ponent.

La lectura de la Declaració Institucional del Dia Internacional de les Dones va anar a càrrec de la coordinadora de l’ICD, Lídia Bargas; el delegat del Govern, Òscar Peris i l’alcalde Josep Poblet. Per posar punt i final a l’acte, alumnes de piano i cant del Conservatori de Música de Vila-seca van interpretar diverses peces musicals.

En acabar, els assistents van poder visitar l’exposició de manualitats de l’artista local Francesca Moreso, al vestíbul del mateix Auditori.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones a Vila-seca s’allargarà fins al proper divendres 10 de març, amb el Taller de Risoteràpia que tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural de la Plana a les 6 de la tarda.