.

.

TOTS 21

La trobada tindrà lloc a l'Hotel Palas de la Pineda.

La trobada tindrà lloc a l'Hotel Palas de la Pineda.

La Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, inaugurarà la cinquena Trobada Estatal de Famílies LGTB Catalunya 2014 organitzada per l’associació catalana FLG-Associació de Famílies Lesbianes i Gais.  Aquesta trobada pretén reflexionar al voltant de l’escola, la comunitat educativa, la formació del professorat, i la implicació de les famílies. Serà un espai per compartir les Bones Pràctiques LGTB de les escoles, i els projectes de les diferents organitzacions assistents.

Són famílies de dues mares o dos pares amb filles i fills, o mares i pares sols que, sota els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí, Famílies Rainbow, es troben un any més per compartir les seves experiències d’homomaternitat i homopaternitat. L’eslògan Suma Famílies Rainbow, té un sentit d’unió, de comunitat i de moviment.  El tema d’enguany és l’Educació. Ponents com Maria del Mar González de la Universidad de Sevilla, Gerard Coll-Planas de la UVic, Empar Tomé de la UAB, Santiago Agustín de la Universidad Autónoma de Madrid, Rafael Ballester, Degà de la Universitat Jaume I, entre d’altres; exposaran les darreres recerques i investigacions en psicologia, sociologia i pedagogia sobre les famílies LGTB, que de ben segur aportaran noves línies de treball i nous projectes de futur.
Una vegada més aquest tipus de trobada té com a objectiu també, empoderar les famílies, transmetre la força de la visibilitat i del treball conjunt, ajudar a intervenir de forma proactiva en les escoles dels seus infants i adolescents, i promoure l’ús de materials que visibilitzen les famílies LGTB en la comunitat educativa.  És un llarg camí que encara queda per recórrer, per fer que la societat de la qual formen part sigui cada vegada més justa i més igualitària. I l’educació és l’eina més poderosa per acabar amb l’homofòbia.