.

S'hi presentaran vuit casos i estratègies del sector públic i privat de participació de la població en la cadena de valor del turisme.

S’hi presentaran vuit casos i estratègies del sector públic i privat de participació de la població en la cadena de valor del turisme.

La jornada “Participació de la població local en la cadena de valor turística. Com aconseguir-ho?” presentarà demà dijous, 30 de maig, vuit estratègies i experiències impulsades per aconseguir la implicació de la població local en la cadena de valor turística i inclourà una ponència sobre estratègies de sensibilització de la població local en destinacions turístiques a càrrec de Juan Requejo, consultor de planificació a At Clave.

Organitzada pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, l’esdeveniment se celebrarà a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, que col·labora amb l’esdeveniment.

Segons, el cap del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jordi Calabuig, la implicació de la ciutadania en l’activitat turística “està esdevenint un factor clau per a la millora de la sostenibilitat de l’activitat”. Aquest fet “respon a les expectatives dels visitants, millora la imatge i la competitivitat de les empreses i de la destinació i perfila el model turístic desitjat per la societat d’acollida”.

Obriran la jornada Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Enric Aguilar, secretari de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili; i Salvador Anton, director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat.

Juan Requejo, qui impartirà una ponència estratègia, destaca que “per aconseguir un model territorialment intel·ligent és imprescindible comptar amb la comunitat local i la seva participació en el procés”.

La sessió es completarà amb dues taules rodones de casos d’èxit. La primera presenta casos d’implicació de la població local a la cadena de valor del turisme d’establiments hotelers i destinacions urbanes i naturals. Hi participen Inmaculada Juan, responsable de l’Àrea d’Ús Públic i EA del Parc Natural del Delta de l’Ebre; Marta Frigola, responsable de Desenvolupament de Recursos Humans d’H10 Hotels; Ángel Diaz, president Advanced Leisure Services i Coordinador del Barcelona Global Summit; i Catalina Alemany, directora de Responsabilitat Social Corporativa de Riu Hotels. Serà moderada per Ignacio de las Cuevas, del director d’Operacions del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat.

La segona taula, centrada en la població local com actor clau en la gestió de la imatge i l’experiència, recollirà quatre casos i serà moderada per Francesc Bueno, cap de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada.

Jordi López, tècnic de turisme i coordinador de l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita, presentarà el cas de la Ruta de la pesca de la Pantena com a nova experiència turística, i Anna Castan, directora general d’Izaka Hotel Management i directora obertura de l’Hotel Barcelona 1882, el cas pràctic de sostenibilitat i RSC de l’Hotel Barcelona 1882, guardonat el 2018 amb el premi RSC Hotelera.

Elizabeth Keegan, directora gerent de Lloret Turisme, explicarà l’estratègia de Lloret de Mar per a la implicació i sensibilització de la població local en la gestió de la destinació, i Vicent Torres,director insular de Turisme del Consell Insular d’Eivissa, exposarà les iniciatives del Departament de Turisme del Consell Insular d’Eivissa encaminades a potenciar la sostenibilitat de l’illa com a destinació turística.

/* JS para menú plegable móvil Divi */