.

.

TOTS 21

Alguns dels nous vehicles del servei de neteja de Vila-seca. Foto: Tots21
Alguns dels nous vehicles del servei de neteja de Vila-seca. Foto: Tots21

Vila-seca ha presentat avui el nou servei de recollida i transport de residus municipals, neteja viària i de la platja i gestió de la deixalleria, un contracte que incorpora dues millores rellevants: la renovació del parc mòbil de vehicles i maquinària i l’increment del nombre d’equips en un 38% respecte a l’anterior contracte.

El nou contracte, que va ser adjudicat fa uns mesos a l’empresa Urbaser, tindrà una durada de 10 anys i un cost anual de 4,36 milions d’euros. Identificat sota la marca “Vila-neta”, els serveis recollits en el contracte són els de neteja viària, el servei de recollida i transport de residus (recollida de les 5 fraccions, comercial, de voluminosos i servei de manteniment i neteja de contenidors), el servei de neteja de platges, el servei de gestió de la deixalleria municipal, el servei de vigilància i control ambiental i el manteniment i la gestió de les instal·lacions municipals per la prestació del servei.

Un altre dels vehicles de la nova contracta. Foto: Tots21

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat “l’esforç de tot l’equip humà que treballa, dia a dia, a peu de carrer per gaudir d’una ciutat neta”. De fet, amb aquest contracte, “la plantilla s’incrementa anualment de mitjana un 18%”. Per a Segura, “aquest és el contracte més important de l’Ajuntament, amb el qual incorporem més mitjans, més recursos i nous sistemes”. L’alcalde també ha recordat que “a Vila-seca partim d’una molt bona base pel que fa a recollida selectiva, ja que tenim un dels percentatges més elevats de Catalunya: el 53,2%”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Josep Toquero, ha explicat que “aquest nou contracte representa un pas endavant i de qualitat per a millorar un servei que, a dia d’avui, ja és excel·lent” i ha especificat una de les novetats més destacades: “la instal·lació al Centre Històric de contenidors mòbils, amb les cinc fraccions de recollida domèstica, amb vehicle elèctric”.

Toquero també ha volgut destacar una altra novetat important: “Hem incorporat vehicles híbrids i elèctrics i molts d’ells netejaran amb aigua calenta, una qüestió que ajudarà a mantenir el municipi en unes bones condicions higièniques”.

L’alcalde, Pere Segura, i el regidor de Serveis Generals, Josep Toquero, durant la presentació. Foto: Tots21

Cal recordar que, Vila-seca, com la resta de municipis de la Unió Europea, ha d’afrontar els reptes mediambientals proposats en les últimes legislacions ambientals. Amb aquesta finalitat, aquest nou contracte és una part essencial de l’estratègia per millorar la neteja i gestió dels residus del municipi per aconseguir diferents objectius, d’evident sinèrgia:

 • Mantenir la trajectòria positiva pel que fa a la recollida selectiva i neteja de la via pública.
 • Dotar el contracte amb serveis més eficients, innovadors i responsables.
 • Reduir els residus portats a tractament final.
 • Augmentar les fraccions selectives.
 • Millorar el servei de deixalleria mòbil i incorporació de minideixalleries.
 • Millorar el servei de recollida de residus a activitats comercials.
 • Renovar totalment els vehicles de recollida, neteja viaria i neteja de platges.
 • Renovar, pràcticament en la seva totalitat, l’equipament i els mitjans materials de neteja viària i de platges.
 • Mantenir la disposició dels contenidors actuals en illes completes.
 • Reutilitzar el parc d’elements de contenització.
 • Definir detalladament els serveis necessaris per atendre els actes festius i culturals, així com comptar amb provisions suficients per atendre situacions d’emergència i imprevistes.
 • Conscienciar socialment la ciutadania per augmentar el reciclatge i el comportament cívic a través de les campanyes de sensibilització i informació.

V.Tapias