.

.

TOTS 21

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquest dimecres al Ple del Parlament

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha advertit aquest dimecres a RAC 1 que la Generalitat exigirà la gratuïtat de l’AP-7 entre Barcelona i la Jonquera si el govern espanyol compleix amb l’anunci fet dies enrere d’alliberar el tram Tarragona-València de la mateixa autopista.

Vila ha denunciat que si es tira endavant aquest anunci, es posaria de manifest la “incoherència” del model estatal d’autopistes, amb les concessionàries de les radials de Madrid “en fallida” i anuncis de quitances de deute del 50%. Segons el conseller, aquesta situació s’ha produït per la mala planificació de l’Estat, que s’ha fet la competència amb autovies gratuïtes paral·leles a les autopistes de pagament.

“Mentre els catalans quan ens desplacem pel mig de Catalunya hem de fer servir la tarja de crèdit o de dèbit, quan sortir al conjunt de l’Estat a més sabem que amb els nostres impostos els paguem els seus despropòsits”, ha declarat un indignat Santi Vila davant l’anunci de l’Estat que pretén rescatar les autopistes radials de Madrid per la situació de fallida de les seves concessionàries.