.

Més de 2.500 persones han gaudit i sofert a la vegada dels 80 obstacles escampats pels 10 quilòmetres de recorregut de l’Eternal Running Els Pallaresos, la cursa més esbojarrada del territori. “De fora sembla una tonteria, però quan ets a dins la pel·lícula és una altra: és una cursa molt, molt dura”, explica l’Ismael Mateo, que ha guanyat la cursa amb un temps inferior als 51 minuts.

L’aigua freda a raig de les mangueres de dos operaris municipals ha donat la benvinguda als corredors quan només havien fet vint metres. La majoria d’ells ja les havien tastat de camí a la línia de sortida. A partir d’aquí els esperava un itinerari ple de rases d’aigua fangosa, filferro espinós, contenidors d’obra plens d’aigua, escales, i tot tipus d’obstacles que convertien el voltant del camp de futbol municipal en una zona d’entrenament militar.

Els riures i ànims generalitzats s’han barrejat amb esbufecs d’esgotament, crits de persones a qui se li enganxaven els cabells (o la pell) a les espines del filferro, o els plors d’una noia que ha caigut lesionada tot just començar la cursa.

Les disfresses eren l’altre tònica de la cursa. Immaculades al principi, al cap de pocs minuts tutús, vestits de superherois i altres peces de roba estrafolàries han quedat negades de fang. Entre els més originals, un grup de joves de Torreforta que han vingut disfressats de Power Rangers. L’any anterior van participar a l’Eternal Running que es va fer a Miami Platja, i aquest cop han repetit.