.

Una recuperació visitant i cistella de Torres a passada de Tugores va posar  per davant als blaus a manca de 14.6 segons. Una bona defensa va assegurar la victòria. Foto: CBT

Victòria que val el seu pes en or. L’Ibersol va batre ahir el Baricentro UE Barberà (76-78) en el partit suspès al seu dia per una pandèmia que va deixar el tècnic blau, Berni Álvarez, a casa per culpa de donar positiu. El resultat permet els tarragonins mantenir el frec a frec en el lideratge amb un Brisasol CB Salou espectacular, que acumula deu triomfs consecutius. Els jugadors més destacats de l’encontre, per part local, han sigut Paez i Makii amb 16 i 20 de valoració respectivament i per part visitant Orion ha sigut el màxim anotador amb 18 punts i Tugores i Ferran els més valorats amb 17 cadascun.

Inici amb poc ritme on l’encert visitant feia obrir una petita escletxa en el marcador gràcies a l’encert de Yoeri i al domini des del rebot pel conjunt dirigit per Fernando Arias. A mesura que passaven els minuts, l’encert creixia per part dels dos equips i els triples volaven als dos costats de la pista (11- 14). El partit seguia igualat a falta d’1 minut per finalitzar el primer quart, on un major encert dels visitant donava un petit marge en el marcador. Els primers 10 minuts finalitzaven amb un 18- 20 en el marcador.

El segon quart començava també amb molta igualtat, Gerard Estebanell amb un 2+1 posava per davant als blaus i seguia coallant un bon partit. Marc Buscail anotava els dos tirs lliures i posava una avantatge de 5 punts en el marcador. Ousmane finalitzava amb esmaixada un gran contraatac i en la posterior acció l’equip recuperava la pilota després d’una gran acció defensiva sobre Olaguibe. Marc tornava a anotar i el CBT dominava els taulells. Yoeri anotava i posava 9 punts de diferència en el marcador. La pressió defensiva seguia creixent i els visitants recuperaven altre cop la pilota. Esmaixada espectacular d’ Ousmane agafant el rebot ofensiu i nova pilota recuperada. Tugores anotava a plaer (22- 35) i la defensa blava creixia en intensitat. Orion anotava de tres i el conjunt tarragoní seguia creixent en confiança (24- 40). Parcial de 7-0 pels locals que els tornaven a posar al partit després d’una sèrie d’errades dels blaus que no trobaven la manera de superar la defensa zonal rival. Reacció rival que Fernando Arias tallava demanant temps mort per reordenar l’equip. Ferran aconseguia una valuosa cistella a escassos segons per arribar al descans. Els descans arribava amb un marcador de 34- 42 per l’equip tarragoní.

Inici molt entonat per part local del tercer quart amb un 5-0 de parcial que Yoeri s’encarregava de tallar amb una cistella de 2. Malgrat això Baltà amb un triple tornava a apropar als locals que recuperaven la pilota. Kristian aconseguia finalitzar un contraatac després de recuperació. L’encert de la UE Barberà creixia, i els jugadors de Fernando Arias no trobaven la manera de fer cistella (45- 50). Makii aconseguia un triple i ajustava molt el marcador (51- 54). Bernat Álvarez aconseguia un triple i posava als locals a només un punt. La UE Barberà aconseguia imposar el seu joc en aquest tercer període. Marc Buscail aconseguia trencar aquesta dinàmica i els visitant aconseguien recuperar la pilota. Orion aconseguia els dos tirs lliures a pocs minuts pel final i en la posterior acció Barberà aconseguia un 2+1 (57- 59). El final arribava amb un 59- 61 en el marcador.

Sortida molt enèrgica dels locals que es posaven per davant amb un parcial de 7-3 només començar (66- 64). Orion tornava a encertar de tres i la diferència només era de 1 punt. Els locals incrementaven la intensitat i també aconseguien més encert, Orion amb un 2+1 igualava el marcador a falta de 4 minuts. A manca de 2′ 26” el marcador era de 74- 72 per un Barberà amb molta empenta de menys a més en el partit. Ferran Torres anotar dos tirs lliures de vital importància i el marcador era 76- 74 a falta d ‘1 minut. Yoeri igualava el marcador, el partit es decidiria als instants finals. Recuperació visitant i cistella de Torres a passada de Tugores que posava per davant als blaus a manca de 14.6 segons (76- 78). El final arribava després d’una gran defensa blava.