.

Clàudia Ejimeno penetra a cistella en el partit de la primera volta (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

El TGN Bàsquet ha aconseguit una victòria que val el seu pes en or a la pista del CN Terrassa (45-50). El conjunt lila necessitava vèncer per continuar tenint opcions de quedar entre els quatre primers classificats del seu grup en acabar aquesta primera fase i ara, tot i que ocupa la sisena posició, es troba a només un triomf del quart classificat, la JET, empatat amb el CB Lleida a 6 victòries. El conjunt de la Terra Ferma serà el pròxim rival de les tarragonines.

Amb el triomf, el TGN Bàsquet ha aconseguit igualar el seu millor registre en una primera fase des que milita a Copa Catalunya. Els cinc triomfs empaten amb els aconseguits el curs passat però amb la diferència que ara encara falten cinc jornades per acabar la primera fase.

El CN Terrassa era l’últim classificat en començar aquesta jornada amb només dos triomfs, un dels quals aconseguits al pavelló del Sagrat Cor (51-55). La victòria d’avui, per tant, permet el TGN Bàsquet superar l’average particular amb les terrassenques en cas que el conjunt lila jugui en el grup de descens en la segona fase.

Finalment el tècnic Albert del Rey no ha pogut comptar amb la base Laura Pascual, que pateix un esquinç entre les costelles. Ejimeno ha assumit el paper de principal directora de joc i ha aprovat l’examen amb nota.

El matx ha començat molt bé per a les visitants que, amb una bona defensa, pressionant molt la creació de joc de les locals, aconseguien recuperar pilotes i sortir al contraatac. En posicions d’atac estàtic, les noies del TGN Bàsquet han trobat molt bé a Watson al pal baix i al final del primer quart el resultat era de 13-16.

A partir del segon quart les coses han canviat. El TGN Bàsquet ha disminuït la seva activitat defensiva i les locals ho han aprofitat per marcar un parcial de 8-0 de sortida que ha capgirat el marcador.

Un triple d’Ejimeno mantenia les visitants al partit (21-19) però el tir exterior no ha estat la millor arma visitant perquè han fet una estadística de 2/16 en triples.

Les locals es tancaven molt quan Watson rebia al pal baix i descuidaven la defensa en el tir de tres punts i el baix percentatge del TGN Bàsquet ha ajudat perquè el CN Terrassa canviés la dinàmica del matx. Només un cop de rauxa final ha permès les tarragonines arribar al descans amb un mínim avantatge (27-28).

En el tercer quart, les males decisions i la pobra circulació de pilota han mantingut el TGN Bàsquet en un col·lapse ofensiu que ha provocat que el CN Terrassa dominés i tingués un màxim avantatge de 5 punts (35-30), arribant al final del període al capdavant (41-37).

En l’últim període, però, s’ha vist el millor joc de les liles. Tot i que no ha estat un dia de lluïment ofensiu, el TGN Bàsquet ha tornat a defensar amb ungles i dents —menció destacada un dia més per Laia López, que ha fet un partit molt destacable especialment en la faceta defensiva— i ha deixat el seu rival en només 4 punts en tot el període. L’encert en els tirs lliures en aquest tram també ha estat molt important (4/6) per sumar un triomf molt valuós tot just abans de l’aturada nadalenca.