.

Imatge de família de la representació cambrilenca.

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat el Campionat de Catalunya de Llaüt mediterrani a l’estany de Banyoles en la que els cambrilencs hi van participar amb un total de 6 tripulacions.

Després que l’any passat no es pogués disputar el Campionat per culpa de la pandèmia, es va tornar a disputar la regata al tram final del camp de regates internacional de l’estany de Banyoles on hi ha instal·lat un camp de regates pel sistema albanès, amb els carrers totalment abalisats, que fa un total de 2000 m.

A la jornada de diumenge, els primers en competir van ser el veterà masculí amb la seva mànega classificatòria, en la que van guanyar-la i es van classificar per la final A, per disputar les posicions 1 a 4 de la regata. Ho van fer en la distància de 700m amb una ciavoga.

Pel que fa al veterà femení, amb molts canvis, a la mànega classificatòria van entrar en segona posició però al no aconseguir un temps prou bo per entrar a la final A van haver d’acontentar-se amb la final B, que només possibilita aconseguir de la 5a a la 8a plaça.

Seguidament va ser l’hora de l’absolut masculí, havent de competir en distància de 1400m i 3 ciavogues, i en la que van fer una molt bona regata classificatòria, guanyant la seva mànega i per tant, entrant per mèrits propis a la final A.

Amb les finals arriben les quatre medalles

Sobre les 11 del matí es van disputar les diferents finals, els primers en competir van ser els xiquets i xiquetes de l’Escola de rem en la categoria cadet masculí. En aquest cas, una de les tripulacions mixtes cambrilenques van vogar en un bot cedit per Rem Santa Cristina. Les dues tripulacions de vogadors de l’Escola van aconseguir la medalla de plata i de bronze, per darrer de la tripulació del RCN Tarragona.

Tot seguit es va disputar la final en categoria juvenil masculí, en la que la tripulació mixta dels Vent d’Estrop va fer una bona regata entrant en tercera posició davant d’unes tripulacions molt més experimentades. Una medalla més per al club. A continuació va ser l’hora de les finals en categoria veterana. La tripulació masculina es va fer amb la segona plaça, i per tant, medalla de plata i la femenina, que es va imposar en la seva final B, va acabar en 5a posició final.

Finalment, la darrera regata del matí va ser la de la categoria absolut masculí, en la que els Vent d’Estrop no van poder repetir el bon paper de la classificatòria i van entrar lluitant amb Rem Hotelers de Lloret per la 3a posició final però no ho van poder aconseguir, fent la quarta posició final.

En definitiva, un bon Campionat de Catalunya de Llaüt mediterrani i ara les tripulacions seguiran preparant-se per les properes regates, atès que hi ha un calendari força intens fins a finals de juliol, amb la disputa del Campionat de Catalunya de Llagut català.