.

Imatges del campionat i de la representació cambrilenca. Fotos: Cedides

El passat cap de setmana una cinquantena de vogadors dels Vent d’Estrop es van desplaçar fins a terres alacantines per a disputar la 18ena edició del Campionat d’Espanya de Llaüt mediterrani. El club cambrilenc va participar amb 4 tripulacions, en les categories absoluta i veterana, tan masculina com femenina.

El Campionat tenia una gran participació amb clubs de tot el mediterrani: Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. En les categories absolutes hi van participar 14 equips i en la veterana, 24. En total, uns 900 esportistes van prendre part en les regates durant el cap de setmana.

El campionat començava a primera hora del dissabte amb la disputa de les mànegues classificatòries, en les que les diferents categories, només permetia classificar-se per a semifinals si es feia la primera posició. En cas contrari, a la tarda, hi havia una segona oportunitat amb les mànegues de repesca. El camp de regates estava perfecte, amb una mar en calma però les previsions eren d’entrada de vent lateral a mesura que passessin les hores.

D’aquesta manera, les primeres en competir van ser les tripulacions veteranes, en la que el femení va fer la tercera posició i el masculí, la segona, de manera que es van veure obligades a tornar a competir a la tarda per poder entrar a les semi-finals.

Per la seva part, en la categoria absoluta, tant el masculí com el femení, no van poder classificar-se directament per les semi-finals fet la quarta posició els masculins i la segona, la tripulació femenina.

Sort diversa a les repesques

A les 16h, amb un camp de regates amb força vent es van iniciar les repesques en les que el veterà femení va guanyar la seva mànega , de manera que es va classificar per semi-finals, en les que també s’hi van classificar Xon’s Empuriabrava, Rem Badalona i RCN Tarragona.

Per la seva part, la tripulació masculina també va imposar-se en la seva mànega de manera que passava a semifinals juntament amb els clubs catalans de Rem Badalona i RCN Tarragona.

En canvi, en categoria absoluta, les dues tripulacions tenien poques possibilitats de classificar-se atès que van quedar emmarcades en dues mànegues amb rivals de primer nivell i només es classificava la primera posició. Totes dues tripulacions van acabar en 3a posició de manera que finalitzava la seva participació en el Campionat.

Semifinals i finals

Diumenge a les 8h van començar les semi-finals en les que tant el veterà femení com el masculí van fer la segona posició, de manera que es van classificar per a les finals B (les que permeten lluitar per les posicions 5 a 8). Un cop més, ambdues tripulacions van entrar en 1a posició però l’aplicació dels hàndicaps (temps a restar del temps real en funció de la mitjana d’edat) les va penalitzar.

A mig matí van disputar-se les finals, en les que destaca la segona posició a la final B del veterà masculí en una regata molt disputada fet que els va comportar la 6a posició final al Campionat de 23 participants. Els temps, un cop aplicats els hàndicaps van ser:

Real Club Mediterráneo de Málaga 03:02,64

Vent d’Estrop-Vogadors de Cambrils 03:02,72

Club Náutico Benidorm 03:02,79

Real Club Náutico Torrevieja 03:04,91

Per la seva part, la tripulació femenina va fer la 8a posició final del Campionat (de 24 participants) a l’entrar en darrera posició a la final B, amb els següents temps un cop aplicats els hàndicaps:

Real Club Náutico Dènia 03:18,48

Real Club Regatas de Alicante 03:20,16

Club Náutico Benidorm 03:21,23

Vent d’Estrop-Vogadors de Cambrils 03:21,28

Valoracions positives

Pel que fa a la valoració del Campionat, els tècnics consideren que s’ha fet un bon Campionat, potser va faltar una mica de sort amb els sortejos i els encreuaments però per les dues tripulacions de la categoria absoluta era una experiència nova per a molts i servirà per esperonar-los i pel que fa a la categoria veterana, es mostren satisfets perquè els temps aconseguits en les diferents mànegues eren semblants als dels equips que van disputar la final A. A més, s’ha de tenir en compte que es competeix amb clubs amb grans instal·lacions i recursos, la gran majoria són clubs nàutics, a diferència del club cambrilenc que ha de fer tota la preparació física en condicions que no són les òptimes, per no dir que no es disposa de vestuaris ni dutxes.

Amb aquesta regata es dona per finalitzada la modalitat de llaüt mediterrani i s’inicia en breu la Lliga Catalana de Llagut amb la disputa de 4 regates, la segona d’elles a Cambrils organitzada pels Vent d’Estrop, el 19 de juny.