.

.

TOTS 21

El municipi de Mont-roig del Camp, on s’instal·larà la fàbrica de l’empresa sud-coreana ILJIN Materials. Foto: Mar Rovira

Satisfacció i sorpresa entre els veïns i comerciants del Mont-roig del Camp davant l’anunci de la instal·lació de l’empresa sud-coreana ILJIN Materials al municipi. La seva obertura suposarà una inversió de 600 milions d’euros i 500 llocs de feina i es convertirà en la primera planta de producció a Europa de la companyia. La seva instal·lació ha estat des de dilluns el principal tema de les converses als comerços, bars i places de la localitat. Molts dels veïns asseguren que aquest projecte ajudarà a revitalitzar l’economia local. “Esperem que sigui una millora pel poble, com a mínim tindrem vida, hi ha molt de jovent que ha de marxar a fora a treballar”, ha afirmat a l’ACN la Pilar Asenció, una de les veïnes de la població.

La majoria dels habitants del municipi ho veuen amb bons ulls i consideren que contribuirà a retenir el jovent a la població. “És una molt bona notícia, perquè hi ha poca feina al poble”, ha expressat l’Anna Jiménez. Comparteix parer en Fernando Mesa, que afirma serà positiu pel municipi. “Sóc partidari que la gent es guanyi la vida, més igual que sigui coreana o manxega; això donarà vida al poble”, ha afegit.

En la mateixa línia s’ha posicionat l’Àngel i la Francesca. “L’important és que hi hagi una fàbrica amb 500 persones, al poble no hi ha res, tothom ha de marxar, espero que no portin gent d’allà sinó que contractin persones d’aquí”, han dit aquests veïns. “Anirà bé per la gent jove perquè puguin treballar”, ha opinat l’Antonio, un altre veí de Mont-roig.

També hi ha satisfacció entre els comerciants del nucli de Mont-roig, ja que consideren que serà un revulsiu econòmic que permetrà retenir els joves i alhora atraure persones d’arreu del territori. “Hem de procurar que vingui gent a viure al municipi i que s’incentivi el comerç, busquem el progrés i prosperitat”, ha subratllat Josep Maria Llorenç, propietari d’una immobiliària. La Dolors Rovira, comerciant d’una botiga de queviures, també ha opinat que serà bo pels veïns. “Si realment són 500 llocs de feina, de gent del poble o de famílies que vinguin de fora, farà un bé pel comerç, si es compleix tot el que han dit”, ha comentat la botiguera.

En canvi, en Jordi Olesti, comerciant d’una ferreteriam s’ha mostrat escèptic davant la instal·lació d’aquesta companyia i ha lamentat que l’Ajuntament doni més facilitats als de “fora” en lloc dels empresaris locals. “No m’ho acabo de creure, hi ha molta propaganda, el polígon encara s’ha de començar. Evidentment una inversió d’aquest tipus estaria molt bé i ajudaria a un municipi com Mont-roig”, ha manifestat Olesti. “No sé a qui nivell està de lligat, anem a la política de fets consumats, quan ho veiem podrem dir si és una realitat”, ha sostingut.

Mar Rovira