TARRAGONA 21

Imatge d l’Isaac, vestit de drag queen, extreta del seu perfil de facebook.

Ser i voler ser diferent exigeix valentia. I això és el que ha demostrat Isaac, o Gala Rouge Alabart, una persona amant de vestir-se com una drag queen que viu a Prades i ha hagut d’aguantar cartes amenaçadores de veïns anònims. El cas ha sortit a la llum gràcies a la solidaritat mostrada a les xarxes per diferents grups i usuaris, que han reproduit una de les missives que ha rebut. «Per tercera vegada et demanem que siguis una persona normal i quedeixis d’actuar com una aberració malaltissa pel poble, ja que amb els pentinats que portes i travessint-se cada dos per tres de dona dones una mala imatge de Prades». El text es fa més perillòs al final, on «el grup de veïns de Prades et diem que o pares ja o atent-te a les conseqüències». I arribats en aquest punt «et donem dues opcions: O pares i et comportes com una persona normal o marxes de Prades i no tornes mai més. No et tornarem a repetir res més, ja veuràs el que passarà si no fas cas».

L’Isaac ha publicat l’assetjament al seu facebook i ha adjuntat la denúncia que ha presentat als Mossos d’Esquadra, en la qual assenyala que durant fa temps aprofita les festes del poble per vestir-se de drag queen. En el relat dels fets confirma que la primera carta rebuda amb greus insults va ser el febrer, i que no en va fer cas fins la darrera, plena d’amenaces.

La reflexió final la fa al seu facebook com a Gal·la Rouge Alabart. «Dono constancia -escriu- de que a Prades hi un grup de ‘persones’ que m’ha enviat tres cartes amb insults i l’última fent-me fora del meu poble sinó que m’atengi a les conseqüències. Tot és per ser homosexual».

«Jo no canviaré mai, no marxaré ni em feu cap tipus de por», continua escrivint. «Sóc una persona fill de Prades que sempre ho ha donat i fet tot per el poble, ajudo i no faig diferències perquè la llei que em regeix a mi és que tots i totes som esers humans i iguals, és indiferent quina orientacio sexual tinguis.Sapigeu que fent això em doneu mes forçes i valor per seguir endevant i per fer lo que faig amb més il·lusió i energia que mai. I els meus vius i els meus dufuts estan orgullosos de mi», etziba, en referència a un passatge de la carta on es llegia: «Sort -que els teus digunts avis- no hi són si no els mataries a disgustos».

Imatge de la façana de l’ajuntament amb la bandera del col·lectiu LGTBI. Foto: Ajuntament

Posicionament de l’ajuntament de Prades

Aquest migdia, l’ajuntament de Prades ha volgut fixar públicament el seu posicionament amb un comunicat on manifesta la seva «repulsa a qualsevol mena d’actitud discriminatòria, amenaçadora, o actes d’odi envers el col·lectiu LGTBI en general i mostra, avui, de manera rotunda, el seu suport ferm a la persona afectada».

Tot seguit reproduïm íntegrament el comunicat:

«A raó dels fets comunicats ahir 29 de juliol de 2020 per una persona veïna de Prades en relació a cartes anònimes rebudes amb amenaces, l’Ajuntament manifesta la seva repulsa a qualsevol mena d’actitud discriminatòria, amenaçadora, o actes d’odi envers el col·lectiu LGTBI en general i mostra, avui, de manera rotunda, el seu suport ferm a la persona afectada. El dret a la lliure manifestació de la identitat sexual i expressió de gènere és un dret reconegut legalment a Catalunya mitjançant la Llei 11/2014, que de manera específica estableix com a sancionable qualsevol forma de discriminació, amenaces o agressions de la mena que sigui.

És per això que a l’empara d’aquesta llei, els fets esdevinguts han estat denunciats als Mossos d’Esquadra i a la Direcció General d’Igualtat, mitjançant la Xarxa de Servei d’Atenció Integral LGBTI de la nostra comarca. L’odi no té cabuda en el nostre país, a la nostra comarca ni en el nostre municipi, i el denunciem, el perseguim i el combatem per defensar les llibertats personals i l’esperit de respecte a la diversitat i la llibertat de la nostra Vila. No escatimarem cap acció per a que aquests fets no quedin impunes. Com Ajuntament denunciem també que les persones autores de les cartes, que s’amaguen en l’anonimat d’un col·lectiu que no existeix, parlin en nom ‘dels veïns de Prades’.

Prades és un poble ferm en la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI, com de tots i cadascun dels drets humans. Diem No a la TRANSfòbia, No a la LGBTIfòbia!!».

Imatge de la conentració de rebuig de l’homofòbia convocada aquesta tarda per l’ajuntament. Foto: Cedida

Per la tarda, l’ajuntament ha convocat una concedntració de rebuig a les actituds homòfobes i d’odi. Podeu veure la informació clicant aquí.

Solidaritat de l’ajuntament de Reus i del Consell Comarcal

L’Ajuntament de Reus s’ha adherit a la declaració institucional aprovada pel Consell Comarcal del Baix Camp per expressar el seu rebuig davant les amenaces a una persona de Prades per raó de gènere.

Com a mostra de solidaritat cap a totes les persones del col·lectiu LGTBI del Baix Camp, i especialment cap a la persona de Prades que ha rebut amenaces anònimes, l’Ajuntament de Reus penjarà al Casal de les Dones un domàs amb els colors que identifiquen aquest col·lectiu.

L’Ajuntament de Reus expressa el seu rebuig més enèrgic, i dona ple suport a la persona afectada, al municipi de Prades, als seus veïns i veïnes i al consistori de la Vila Vermella per tractar adequadament aquest tipus d’actituds lgbtifòbiques.

J.S.