.

.

TOTS 21

És una publicació formada per fitxes en què s’expliquen breument algunes de les malalties més comunes en els infants

És una publicació formada per fitxes en què s’expliquen breument algunes de les malalties més comunes en els infants

“Salut i Infants: Guia bàsica per a famílies” és el títol de la publicació que ha editat la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-Hospitalet. Es tracta d’una eina per donar a conèixer les malalties més comunes en la infància, com ara l’escarlatina, la conjuntivitis bacteriana, la varicel·la, el boca-mà-peu, etc. És una carpeta amb fitxes, cadascuna de les quals es refereix a una patologia concreta. En aquestes fitxes, es detalla la simptomatologia, la transmissió , els dies d’incubació, el temps de contagi, quan s’ha de tornar a l’escola, i en alguns casos, quines precaucions es poden prendre per evitar l’afecció.

El motiu d’aquest format és que “no és una publicació tancada, sinó que, segons es preveu, s’anirà ampliant al llarg del temps amb noves fitxes”, tal com va explicar la regidora de Salut en funcions, Celia Ruiz, ahir dimecres, 12 de juny, durant l’acte de presentació de la guia que va tenir lloc a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant. Les noves fitxes i les que conformen actualment la guia es repartiran a totes les famílies del municipi, amb l’ajuda dels centres educatius i de les AMPA de les escoles. També hi haurà, però, exemplars disponibles a les dependències de la Regidoria de Salut, situades a l’Espai Jove de la Casa de Cultura.

Amb aquesta guia, l’Ajuntament pretén acompanyar les famílies en el procés de la criança, sobretot en allò que respecta a la salut dels infants. I és que, durant l’etapa escolar, és habitual que els infants es posin malalts i que en moltes ocasions les famílies dubtin de si és o no convenient portar-los a l’escola. L’edició d’aquesta publicació és una de les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en el marc de l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS), a la qual va adherir-se l’any passat. Aquesta Estratègia proposa el desenvolupament progressiu d’accions destinades a promocionar la salut, prevenir les malalties, les lesions i la discapacitat, com, per exemple, facilitar informació de qualitat a la ciutadania perquè totes les persones i, especialment els infants, les dones durant l’embaràs i la lactància, i la gent gran, tinguin estils de vida saludables.