.

Una acció de l’encontre contra l’Helios. Foto: Cedida

Victòria patida de l’Ibersol CBT a Saragossa per enfrontar-se a l’Helios, en un dur partit on la sortida del descans semblava presagiar una victòria plàcida, però els locals mai van deixar de creure. Malgrat això els de Berni van saber gestionar els avantatges per acabar-se enduent una valuosa victòria a domicili. A escassos segons de finalitzar el partit, Adrià Duch va haver de ser substituït després d’un cop, veurem evolució. Els millors van ser: David Fernández amb 27 punts 7 rebots per 31 de valoració i Marc Buscail amb 14 punts 12 rebots i 23 de valoració.

El primer quart el dominaven els locals, més encertats de cara a cistella i millor posicionats en el partit. Semblava que el viatge des de Tarragona afectava els jugadors que no es trobaven còmodes, així ho indicava l’estadística de tir, on només Sisco i David eren capaços de sumar des de la llarga distància. El resultat al final dels primers deu minuts reflectia un marcador de 16 a 13.

El segon quart començava més entonat per part dels tarragonins que de la mà de David Fernández aconseguia donar la volta al marcador. Els de Berni dominaven els taulers i podien imprimir el ritme de joc adequat, gràcies a això i a una major energia l’equip va marxar al descans amb un marcador favorable de 24 a 29, després de dos tirs lliures aprofitats a pocs segons pel final per David Fernández.

En la sortida del descans, David es posava l’equip a l’esquena i seguia el seu festival anotador, a cinc minuts per arribar als últims deu minuts s’enfilava fins als vint punts amb tres triples. L’equip pujava la intensitat defensiva i aconseguia mantenir el domini en el rebot. Un parcial de 12-2 tornava de ple al partit als locals quan restaven dos minuts per finalitzar (44-44). Dos triples seguits de Duch semblava donar aire als tarragonins, malgrat tot, els locals no donaven treva (46-50). El final arribava amb un marcador de 48 a 51.

L’últim quart començava amb cistella local per ajustar encara més el marcador. El partit transcorria amb diferents intercanvis de cistella quan restaven sis minuts per finalitzar. L’Ibersol CBT aconseguia obrir una petita escletxa quan restaven cinc minuts per finalitzar (54-58) de la mà de Buscail i Fernández. Un altre triple de David posava el 57-61 després d’una altra embranzida local, restaven dos minuts de partit. A manca d’un minut per finalitzar David aconseguia posar el 58-63 i semblava posar de cara el partit pels tarragonins. El partit finalitzava amb un marcador de 58 a 64.