TOTS 21

La inauguració ha estat presidida per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i ha comptat amb la presència de la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé. Foto: Ajuntament

Valls acull l’exposició ‘Operació Aigua’ d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament de Valls, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua. L’exposició es pot visitar des d’avui fins al 26 de maig al Passeig dels Caputxins. El Consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania. L’exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar. L’’Operació Aigua’ explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural.

Com a dades destacades, es mostra que “més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable”. També, es visualitza que “més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües”.

L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”. Agbar, a més, ofereix visites escolars a l’exposició de la mà d’una ambientòloga.

Aliança sostenible entre administracions

La inauguració ha estat presidida per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i ha comptat amb la presència del regidor de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural, Xavier Salat, el regidor d’Actuacions Públiques i Serveis, Martí Barberà, i la regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull. Hi ha participat també la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, i la gerent de la companyia a la comarca, Raquel Pallach, així com una destacada representació dels centres escolars a través dels seus directors i directores.

Durant l’acte, Marina Hinojosa, ambientòloga d’Agbar, ha fet una explicació de l’exposició, un tast d’allò que escoltaran els alumnes que la visitin durant les pròximes setmanes. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destacat la importància de motivar la conscienciació social al voltant d’un recurs tan vital i a la vegada escàs com és l’aigua. En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta sensibilització s’ha d’estendre a tota la població, però d’una manera especial entre els infants i joves i per aquest motiu ha aplaudit les activitats didàctiques que amb els centres educatius s’estan organitzant amb motiu de l’exposició.

Per la seva banda, la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, ha indicat que la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i ha remarcat l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social.

Mercadé ha explicat també que aquesta exposició s’emmarca en el pacte social que Agbar i l’Ajuntament estan implantant a Valls i que té com a objectiu garantir una recuperació econòmica sostenible i inclusiva basada en la cooperació i el diàleg amb els principals grups de relació locals.

L’exposició ‘Operació aigua’ d’Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges i Alcanar, i visitarà una trentena de poblacions catalanes més en els pròxims dos anys.

L’agenda es pot consultar al web de l’Efecte Blau: https://lefecteblau.cat/sorea/iniciatives-de-lefecte-blau/exposicio-operacio-aigua/

Redacció