.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu del centre Villablanca del grup Pere Mata.

El Comitè d’Empresa de Villablanca Serveis Assistencials (que pertany al grup Pere Mata) ha decidit tirar endavant «mesures de força després del fracàs en les negociacions per arribar a un acord d’augment salarial». En una nota de premsa feta pública aquest dilluns, el Comitè «lamenta la postura intransigent de l’empresa, que ha fet fracassar unes negociacions on la part social ha realitzat un esforç important per arribar a un acord que finalment no es va concretar».

«Hem passat un any molt dur, el personal de Villablanca en el seu conjunt s’ha vist afectat per la pandèmia de forma particularment greu, al voltant de 500 infectats, dels quals més d’un terç són personal sanitari», afegeix el comunicat. «Esperàvem un reconeixement real a la nostra tasca professional -co ntinua-, però veiem amb tristesa que seguim sent un sector postergat laboralment i abandonat per les administracions públiques. L’any 2012, vam patir una rebaixa salarial de l’4,2%, que ens va ser retornada de mica en mica i es va completar el 2016. Hem rebut un augment salarial entre els anys 2016-2017 de l’1,2% i el 2019 un 1,15%, quan les tarifes van augmentar més del doble».

Segons el Comitè, «el nostre sou és equiparable a un sou de supermercat, les nostres tasques s’han multiplicat, els nostres riscos laborals han augmentat, ja que ara no només estem exposats a les mateixes agressions i infeccions que patíem en el passat, a més se li han sumat els efectes de la pandèmia. La nostra empresa ha obtingut beneficis sempre, i sempre de set xifres, és hora que l’esforç el fem tots i totes».

Davant d’aquesta situació, «i després de diverses promeses incomplertes, el Comitè d’Empresa està tramitant una sol·licitud de vaga amb caràcter indefinit, així mateix, realitzarà mobilitzacions per sensibilitzar l’opinió pública sobre la decadència que pateix un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat», conclou la nota.

Redacció