.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de la Llotja de Reus.

Unió de Pagesos denuncia que els preus de referència que marca la llotja de Reus (Baix Camp) pel que fa a la venda de l’avellana no arriben a cobrir les despeses de producció i que en el cas de les garrofes són inferiors als de la temporada passada. En aquest sentit, el sindicat subratlla que el descens de preus respecte la collita anterior ha topat amb un augment indiscriminat de l’import d’elements bàsics per al treball al camp com ara els productes fitosanitaris, els carburants o l’electricitat.

Per aquest motiu, el sindicat alerta que els preus oferts topen amb el que fixa la Llei de la cadena alimentària i, si no es reverteix la situació, no descarta convocar accions de cara a les properes setmanes.

Dilluns passat, segons els preus de la llotja reusenca, l’avellana es paga a preus que oscil·laven entre els 1,74 i els 2 euros/lliura segons la varietat, mentre que l’ametlla es paga entre els 2,78 i els 7,43 euros/lliura també en funció de la varietat i la garrofa entre 1,48 i 1,55 euros/kg net.

Redacció