.

.

TOTS 21

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, conversant amb pagesos expropiats per la C-51. Foto: ACN

El proper dissabte 12 de juliol els pagesos afectats per les expropiacions de la C-51 faran una tractorada entre Vila-rodona i Rodonyà (Alt Camp) per reclamar que se’ls pagui allò que se’ls deu, tres milions d’euros en total. Així ho ha anunciat el coordinador d’Unió de Pagesos a la comarca, Jaume Ferrando, després que els afectats es reunissin en assemblea. Ferrando ha explicat que les expropiacions per construir el tram entre Albinyana i Valls van començar al 2009, i que els primers haurien d’haver cobrat a finals del 2012. Sis mesos després d’entrar en funcionament l’últim tram de la carretera -que el conseller Santi Vila va inaugurar el 29 de gener passat- cap pagès ha cobrat la indemnització.

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha engegat una campanya de mobilitzacions per denunciar que els pagesos expropiats de la C-51 encara no han rebut les indemnitzacions. La primera cita serà dissabte que ve, per quan han convocat una tractorada entre Vila-rodona i Rodonyà per “donar a conèixer a la gent que tenim una problemàtica”, ha exposat Ferrando. El coordinador ha manifestat que “als pagesos, per aquestes terres, que ja fa des del 2009 que no hi conreen ni en treuen cap tipus de benefici, tampoc no se’ls ha pagat uns diners per l’expropiació”.

Ferrando també ha comentat que l’any passat ja van fer algunes accions, i que finalment es va aconseguir que el Parlament de Catalunya aprovés una moció en què el Departament es comprometia a pagar les indemnitzacions, tres milions d’euros en total. “Ens van demanar que els deixéssim una mica de marge de temps”, ha dit el coordinador en referència al Govern, “i estem neguitosos perquè no ens diuen res, no hi ha els diners, i les terres segueixen expropiades i sense poder produir”, ha etzibat.