.

Grup de joves que estant realitzant el camp de treball. Foto: Cedida

Grup de joves que estant realitzant el camp de treball. Foto: Cedida

Vint-i-quatre joves d’entre 14 i 17 anys d’arreu del territori català van donar el tret de sortida el passat dia 1 a la tercera edició de la iniciativa, que està gestionada per l’Associació Mediambiental La Sínia, i que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altafulla. L’edició d’enguany incideix en les tasques de manteniment, restauració i conservació dels hàbitats naturals de l’entorn del riu Gaià i la seva biodiversitat. El ‘Camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit’ està organitzat per la direcció general de joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat . Es tracta d’un dels camps de treball més sol·licitats de la quarantena que n’ofereix a Catalunya.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat com una de les principals novetats d’aquesta tercera edició, la incorporació del municipi en l’àmbit d’actuació. Fins ara les tasques es desenvolupaven cada estiu a l’entorn de la llera del riu, dins del terme municipal de Tarragona, i enguany s’amplien fins Altafulla. Més enllà dels “valors mediambientals” intrínsecs de la proposta, el batlle també ha destacat els “valors de companyonia i de solidaritat”. L’Ajuntament hi col·labora facilitant les infraestructures i els serveis necessaris.

L’alcalde ha agraït l’esforç del departament de Benestar Social de la Generalitat, i la voluntat de la direcció del Càmping Santa Eulàlia d’obrir les seves portes a la iniciativa durant aquests quinze dies. Els joves s’hi allotgen en tendes de campanya fins la propera setmana. El fill del propietari del càmping, Antoni Vallverdú, s’ha mostrat molt satisfet de poder-hi col·laborar, i espera repetir en properes edicions.

Entre les actuacions que es duran a terme a Altafulla, la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha destacat la instal·lació de caixes niu en diferents indrets de la vila, i la neteja de la muntanya de Sant Antoni. L’edil ha destacat “la importància d’impulsar iniciatives com aquesta que permetin assegurar en un futur la sensibilitat mediambiental”.

L’horari de treball és de 9 del matí a 1 del migdia. Les tardes, de 4 a 7, es dediquen a la realització de tallers de natura i a activitats de lleure.