.

Presentació del manifest en defensa d'una estació de ferrocarril digna a Tarragona. Foto: Tarragona21

Presentació del manifest en defensa d’una estació de ferrocarril digna a Tarragona. Foto: Tarragona21

La millora de l’estació de trens de Tarragona s’ha convertit en un clam unànime i sense fissures del conjunt de partits polítics i de la societat civil a la ciutat. Aquesta tarda de dijous ha quedat clar, en un acte que ha encapçalat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i en el qual han mostrat el seu suport més de quaranta entitats tant de la ciutat com del conjunt del territori. L’objectiu de l’acte públic ha estat la presentació del Manifest en Defensa de les millores ferroviàries a Tarragona.

A partir d’ara, ha detallat l’alcalde, es crearà una comissió de seguiment formada per entitats i partits polítics que canalitzarà les demandes relatives a l’estació. S’entén, ha afegit Ballesteros, que aquesta comissió és la que convocarà properament la ciutadania a una manifestació que es desitja multitudinària i que vol fer entendre el govern espanyol la necessitat que “Tarragona deixi de tenir una estació tercermundista”, tal i com s’ha reivindicat en la jornada.

Ballesteros culpabilitza el govern del PP

Després que el plenari de Tarragona aprovés per unanimitat una moció en defensa de les millores ferroviàries per Tarragona, a partir d’ara s’impulsarà una massiva recollida de signatures en aquesta línia. Uns canvis que fan referència al transport de mercaderies i viatgers, i la connexió amb les principals ciutats i centres de negoci espanyols i europeus. L’objectiu és que aquestes signatures serveixin com a gest de força per pressionar Madrid i atengui les demandes de Tarragona.

Paral·lelament, l’alcalde de Tarragona ha reconegut que “no hi ha un motiu econòmic pel qual el govern espanyol no hagi dotat pressupostàriament les millores a l’estació de Tarragona”. En aquest sentit, Ballesteros s’ha mostrat contundent: “S’han iniciat unes accions al tram Castelló-València, i això no és una punyetera casualitat. No ens agrada com a Tarragona i no ens agrada com a Catalunya”.

Una situació que l’alcalde ha atribuït a què “el Partit Popular mana a València” i que ha volgut desvincular del procés sobiranista a Catalunya: “Ja m’agradaria que fossin tant maldestres de no fer el tram per culpa de l’independentisme”. Per últim, l’alcalde ha retret a la ministra Pastor que “ha trencat el compromís que va assumir en la seva visita a Tarragona, quan va dir que s’apostaria pel tram Castellbisbal-Tarragona”, argumentant que és el que tenia més sentit, atesa la importància en volum de mercaderies que mouen els ports de Tarragona i Barcelona.

Partits polítics i societat civil

Destaca la unanimitat de forces polítiques, associacions i plataformes que han estat presents a la presentació del manifest en defensa d’una estació de tren digna. A més de membres del partit socialista a l’Ajuntament (Josep Fèlix Ballesteros, Carles Castillo i Xavier Tarrés), també hi eren els diputats a Madrid, Joan Ruiz (PSC) i Jordi Jané (CiU); el senador i president de CDC a Tarragona, Jordi Sendra; la portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Arga Sentís; el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Antoni Peco; el president de la CEPTA, J. Antoni Belmonte; representants del Port de Tarragona, de Repsol, la Cambra de Comerç; o les associacions en defensa del transport públic al Camp de Tarragona.

També hi han estat presents els líders de formacions sense representació a l’Ajuntament, com Pau Ricomà (alcaldable d’ERC) i Emili Rivelles (alcaldable d’ARA Tarragona).

Qui no hi era present a l’acte ha estat l’AEQT, tot i que prèviament ja ha volgut mostrar el seu suport amb el sentit del manifest i el conjunt de demandes expressades en la jornada.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */