TARRAGONA 21

Ha començat avui dimarts, 8 d’octubre, amb caminades d’una hora i quart per recorreguts planificats per l’equip de professionals del CAP.

Ha començat avui dimarts, 8 d’octubre, amb caminades d’una hora i quart per recorreguts planificats per l’equip de professionals del CAP.

Avui dimarts, 8 d’octubre, l’Equip d’Atenció Primària de Mont-roig i Miami ha engegat el programa comunitari «Caminem per Miami”, per a la promoció i la pràctica de l’activitat física moderada que consisteix en caminades grupals acompanyades i supervisades per professionals de l’àrea sanitària, infermeres del Centre d’Atenció Primària (CAP), i esportiva, amb un tècnic d’esport de l’Ajuntament de Miami. Abans de caminar, les infermeres i el tècnic d’esport ensenyen exercicis per preparar el cos per a l’activitat física, i després de la caminada d’una hora i quart, aproximadament, fan exercicis d’estiraments. A més, també es tracta d’un programa d’aprenentatge i formació per als caminadors, que al llarg de l’any podran fer cursos d’RCP, d’higiene postural, entre d’altres.

El programa, impulsat per l’equip de professionals del CAP Miami Platja, de l’Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de la regidoria del Pla de Barris de Miami, i les regidories d’Esports i Acció Social de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, forma part d’un estudi de recerca sobre l’impacte de l’activitat física en la qualitat de vida de les persones. “Caminem per Miami” es basa i s’emmarca en el programa «Pas a Pas» de Reus, que des de fa molts anys ha demostrat molts bons resultats a nivell de salut comunitària, tant en l’estat de salut física de les persones que hi participen, com en la socialització d’aquestes.

Les caminades es realitzaran tots els dimarts i els dijous de 09:15 a 10:30 hores, fins a finals del mes de juny. Es faran recorreguts i circuits saludables, planificats per l’equip de professionals del CAP, per gaudir de Miami caminant.