TOTS 21

Pla general de la plaça de la Font de amb centenars de persones participant en la manifestació unitària. Foto: Roger Segura

Unes 2.000 persones s’han manifestat aquest divendres al vespre a Tarragona en la manifestació convocada de forma unitària coincidint amb el primer aniversari de les eleccions del 21-D, sota el lema ‘Tombem el règim del 78’.

La marxa ha arrencat a la plaça Imperial Tàrraco, ha passat per l’antiga presó de la ciutat i ha enfilat la Rambla Nova fins a la plaça de la Font. La protesta ha transcorregut sense incidents enmig de crits d’independència i per la llibertat dels “presos polítics”. L’acció ha acabat al davant de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest que ha reivindicat la república catalana. Els manifestants també han denunciat les detencions i les càrregues que han fet els Mossos d’Esquadra durant la jornada.

L’acció, convocada a través de les xarxes socials, ha rebut el suport de l’ANC, Òmnium i les formacions independentistes. Cap a les set del vespre nombrosos ciutadans s’han aplegat a la plaça Imperial Tàrraco, just al davant de la subdelegació del govern espanyol. Des d’allà s’han dirigit fins a l’antiga de presó, on per 56è divendres s’ha celebrat un acte del CDR en homenatge als “presos polítics”.

Tot seguit, la marxa ha tornat cap al punt de partida i ha enfilat la Rambla Nova fins a la plaça de la Font. Durant el recorregut, diversos regidors de l’Ajuntament de Tarragona s’han mantingut a la capçalera, rere la pancarta, juntament amb el secretari primer del Parlament, Eusebi Campdepadrós, i representants de les entitats sobiranistes.

Els participants han repetit consignes a favor de la independència i de l’alliberament dels polítics empresonats. També s’han llençat crits com “U d’Octubre, ni oblit ni perdó” i “aquesta justícia és una vergonya”.

L’acte ha acabat a la plaça de la Font, on els assistents han fet una “onada” alçant papers de color groc i han aplaudit les persones colpejades per la policia durant les protestes per la reunió del Consell de Ministres a Barcelona. També s’han sentit crits de “Ballesteros, dimissió”.

A més, s’ha llegit un manifest per reivindicar la república i per denunciar la situació dels presos i exiliats. També s’ha demanat “més i millor coordinació per a l’autodeterminació, contra la repressió i per als drets socials”. L’acte ha acabat amb interpretacions musicals i del Cant dels Segadors.

ACN