.

.

TOTS 21

Crema de la imatge de Felip VI en la darrera manifestació antimonàrquica a TGN. Foto: JM.Salvat

Crema de la imatge de Felip VI en la darrera manifestació antimonàrquica a TGN. Foto: JM.Salvat

Una vintena d’organitzacions (Ustec-IAC, Cobas, CCOO, CGT, UGT, EUiA, ICV, Procés Constituent, Endavant, Ateneu Republicà … i d’altres pendents de confirmar) s’han unit per convocar una nova jornada de protesta contra la monarquia.

En concret, els sotasignants del manifesta en rebuig a la casa reial, es manifestaran el proper divendres 13 (20h a l’Estatua dels Despullats de la Rambla Nova), “contra la continuitat de la monarquia i a favor d’un procés constituent, l’exercici del dret d’autodeterminació i en defensa dels drets socials i laborals”.

En el comunicat que signen la vintena de col·lectius socials i polítics es recorda que “la monarquia fou instaurada directament pel règim franquista i la seva continuïtat va ser el resultat del pacte entre els fills de la dictadura i els partits que intentaven situar-se als anys de la transició”. Acceptar la monarquia, segueix el manifest, “va ser la garantia de l’acceptació d’una democràcia limitada i tutelada pels que llavors s’anomenaven els poders fàctics”.

Paral·lelament, els impulsors de l’acte a Tarragona subratllen que “Joan Carles, independentment de la cobertura mediàtica que el presenta com valedor de la democràcia (…) ha estat amic d’empresaris, dels poderosos i de governants dictatorials, cap d’una família plena d’abusos i corrupció i defensor d’una constitució que ha demostrat que no més pot garantir els beneficis d’uns pocs a costa de la majoria”.

Davant aquest escenari, la manifestació sota el lema “NO MÉS MONARQUIA” crida a l’inici d’un procés constituent per decidir el model polític, el reconeixement del dret a l’autodeterminació i la recuperació dels drets socials i laborals.