TOTS 21

Imatge de l’interior d’un dels autobusos. Foto: ANC La Canonja

L’ANC ha organitzat una vintena d’autobusos que han sortit aquest dissabte al migdia des de diversos punts del Camp de Tarragona cap a la manifestació convocada a Barcelona. A tall d’exemple, des de la capital tarragonina han marxat unes 180 persones en tres autocars. «És la primera Diada que podem celebrar d’una manera seminormal, postpandèmica, no és el desplaçament que estem acostumats amb desenes d’autobusos, però sí que estem contents perquè tonem a ser al carrer», ha afirmat el secretari de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carles Xavier Gómez.

En un dels tres autobusos hi han pujat en Lluís Majoral i en Lluís Ribera. Ells cada any participen en els actes de protesta organitzats per les entitats independentistes. «La gent hauria d’adornar-se que s’ha fet molt, és molt difícil estar al peu del canó, però s’ha de mantenir la il·lusió i l’anhel de voler que el país sigui independent, ho anhela molta part de la societat catalana», ha dit Majoral.

Comparteix parer en Ribera, que opina que molta gent té por per la pandèmia i vol evitar les aglomeracions. «La gent pot estar enfadada amb els polítics, però el moviment independentista no està desinflat; no podem defallir hem de continuar», ha expressat. «L’Estat Espanyol sempre aprofita qualsevol oportunitat per desprestigiar-nos, però al final quan manen les urnes, que és el que els fa pànic a Madrid, allí tenim el 52%, per tant, el moviment té musculatura i està trempat per tirar endavant», ha tancat Gómez.

Mar Rovira