.

Prop de 4.200 persones han assistit al Nou Estadi per veure la primera victòria de la temporada dels granes. Foto: Tarragona21

El pessimisme ha abandonat el Nàstic després que els homes de Gordillo hagin superat aquesta tarda l’Osasuna per 1-0 gràcies a un gol de Manu del Moral al minut 78. La primera victòria de la temporada ha arribat quan més es necessitava, tot i que no portem més que cinc jornades de lliga, i ha vingut acompanyada d’una altra dada remarcable, com és la que per fi els tarragonins acaben un partit sense encaixar. La rumorologia sobre canvi a la banqueta s’atura, encara que sigui temporalment perquè a can Nàstic això de veure l’ampolla mig buida està escrit a l’ADN. Res de tot plegat era aliè a la plantilla, perquè tot just xiular el final els jugadors s’han abraçat entre ells com si alguna cosa més estigués en joc. La victòria, de fet, val més que tres punts. Permet guanyar el goal-average al pessimisme sempre latent.

L’alineació de Gordillo reconeixia problemes de fons. A la porteria Bernabé deixava el seu lloc a Becerra, que debutava a lliga sota pals després de ser un dels millors a l’eliminació copera. La defensa s’oblidava d’experiments forçats per les circumstàncies (Arzo s’ha quedat fora pels efectes de la sanció) amb Albentosa i Cadamuro ocupant l’eix d’una línia que havia encaixat deu gols en quatre partits. I a la davantera, cares noves, perquè ningú oblida que l’únic gol aconseguit aquesta temporada va ser obra de Fali. El colombià Luis Suárez i l’andalús Manu del Moral han pres possessió de la davantera en perjudici d’Uche i Barreiro, víctimes col·laterals d’un mig del camp que no genera joc han començat a la banqueta. Potser per això Javi Márquez li ha guanyat el pols a l’onze titular a Rocha, si bé momentàniament, perquè hi ha hagut de peces a la meitat de la segona part.

Davant de 4.200 espectadors perquè Santa Tecla mana i la pluja no ajuda, els granes han disputat una primera meitat endreçada. Amb ensurts, protagonitzats per un Brandon Tomàs elèctric, però també amb apunts del dibuixat a la primera meitat contra el Tenerife. Els locals han combinat bé pressió i entrades per les bandes durant el quinze minuts inicials. Tete Morente, com és costum, ha anat de més a menys, ben acompanyat per Abraham i Iván López. També per un Sebas de traca a l’hora de fer-li una assistència que l’ha deixat sol davant la porteria i que Morente ha enviat als núvols.

Era el minut 13 i Brandon ja havia mostrat les debilitats dels tarragonins en una jugada de força i tècnica mal definida al final. I només quatre minuts més tard Becerra tallava rumors. Una gran acció combinativa dels navaresos, amb triangulació entre Nacho Vidal, Oler i Brandon, obria la porta de la defensa local a Rubén García. El seu llançament per sota les cames ha estat resolta amb solvència pel porter grana.

La sensació era d’equilibri de poder. Luis Suárez (fos físicament, ha rebut l’aplaudiment del públic quan ha estat substituït per Uche al minut 70) aportava nervi en els moviments ofensius i en la pressió a la sortida de la pilota, i esdevenia un dels noms propis destacats en una primera meitat que acabava amb dos esglais successius amb oportunitats de Brandon i David (després d’una bona jugada de Clerc) que feien emmudir l’estadi.

A la represa el Nàstic ha mantingut la cara a l’encontre davant un Osasuna que, sense tenir res de l’altre món, ha tornat a generar perill amb un xut de Brandon ben neutralitzat per Becerra. La jugada ha servit per activar-se als tarragonins. Fali ha decidit fer-se present en atac i ha etzibat una gardela de primera i un cop de cap posterior involuntari a Abraham que ha obligat al lateral a ser substituït.

Els jugadors del Nàstic abraçant-se després del gol de Manu del Moral. L’andalús ha volgut fer partícep de l’alegria companys sobre el camp i a la banqueta. Foto: Tarragona21

Més enllà de baixes per foc amic, alguna cosa s’estava cuinant. Rocha apareixia al partit amb una gran passada a Sebas Coris ben controlada encara que resolta amb precipitació, i una excel·lent centrada d’Uche per Manu del Moral era neutralitzada pel porter de l’Osasuna. Els navaressos cometien l’error de conformar-se i el Nàstic ha pogut fer sang gràcies precisament al davanter andalús, que marcava el segon gol de l’equip en el que portem de lliga al minut 78. La diana portava el nom de dos desapareguts en combat en aquesta fase de partit, el de Tete en la passada mil·limètrica i el d’un Del Moral que s’intuïa però no es veia.

La defensa del resultat ha estat plena d’ensurts. Djetei s’ha fet notar i Iván López ha estat molt oportú interceptant un xut que amenaça amb drama de Clerc després d’aprofitar-se d’una errada en la sortida de la pilota de Sebas. El Nàstic arribarà amb moral al derbi contra el Reus que el calendari ha decidit que es jugui el dia de Santa Tecla. Una patrona que haurà de fer hores extres en això del futbol.

Nàstic: Becerra, Iván López, Cadamuro, Albentosa, Abraham (Djetei, minut 61), Fali, Javi Márquez (David Rocha, minut 60), Sebas Coris, Tete, Luís Suárez (Uche, minut 71) i Manu del Moral

Banqueta: Bernabé, Uche, Barreiro, Rocha, Djetei, Roger Figueras i Brugué

Osasuna: Rubén, Lillo, Aridane (Roberto Torres, minut 80), Unai, Nacho Vidal, Oier, Iñigo, Clerc, Brandon (Kike Baraja, minut 74), Rubén García i Xisco (David Rodríguez, minut 11)

Banqueta: Juan Pérez, David García, David Rodríguez, Roberto Torres, Kike Baraja, Olavide i Luís Perea

Gol: 1-0, Manu del Moral (minut 78)

Targetes: Albentosa, minut 5; Abraham, minut 16 (es queda a una targeta de la suspensió); Aridane, minut 29.