.

.

TOTS 21

Després d’un any sense poder fer-se a causa de la pandèmia, de nou el Club Vogadors de Calafell ha tornat a organitzar la seva ja tradicional baixada del riu, que enguany ha hagut de limitar la participació a cent vint vogadors. Fotos: Vent d’Estrop Vogadors

Una trentena de vogadors i vogadores de Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils van participar dissabte passat a la baixada del riu Ebre vogant des de Miravet a Tortosa. Després d’un any sense poder fer-se a causa de la pandèmia, de nou el Club Vogadors de Calafell ha tornat a organitzar la seva ja tradicional baixada del riu, que enguany ha hagut de limitar la participació a cent vint vogadors. En total hi van participar sis clubs de rem catalans. La baixada té el suport de L’Institut per el desenvolupament de les comarques de l’Ebre. El club de rem cambrilenc es va desplaçar amb un llagut Cop de Mar i amb tres tripulacions que es van anar rellevant en els tres trams de riu en que es divideix la baixada: Miravet-Benifallet, Benifallet-Tivenys i Tivenys-Tortosa, en total trenta-set quilòmetres vogant pel riu.

Les tripulacions es troben a primera hora a l’embarcador de Miravet, on es descarreguem les embarcacions i s’inicia la baixada. Després d’onze quilòmetres s’arriba a Benifallet on fa la parada per esmorzar. A continuació se surt de Benifallet, es passa per l’assut de Xerta i s’arriba a la parada de dinar a Tivenys, també una etapa d’onze quilòmetres més. Quan es torna a iniciar la baixada es voguen els darrers vint-i-cinc quilòmetres de Tivenys fins l’embarcador Tortosa.

La baixada de l’Ebre vogant amb llagut és manera de viure el riu des d’una perspectiva nova, gaudint dels diversos paisatges i boscos de ribera que ofereix el riu.

Redacció