.

.

TOTS 21

Un moment de la celebració de Santa Àgueda

Un moment de la celebració de Santa Àgueda

Una trentena de dones de l’Hospitalet de l’Infant ha celebrat aquest divendres 5 de febrer la festa en honor de Santa Àgueda. Com és tradicional, la festa ha començat amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any 2016 a la Casa de la Vila. Aquest acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Núria Ortiz; i de la secretària del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, la Marina da Pena, i ha comptat amb la presència de diversos regidors del consistori.

La Isabel Tejón ha estat proclamada alcaldessa; i la Carmen Mañé i l’Aurora Pérez, regidores. A continuació, una de les dones més grans del poble, l’Encarnación Boquera Boquera, de 93 anys, ha rebut un homenatge a casa seva, acompanyada dels seus familiars i amics; i les participants de la celebració han assistit a la missa en honor de Santa Àgueda.

Tot seguit, ha tingut lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa finalitzarà amb el dinar de germanor al Casal d’Hifrensa.

A l’Hospitalet, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La Festa de Santa Àgueda a Vandellòs

A Vandellòs, la Festa de Santa Àgueda tindrà lloc el diumenge 14 de febrer. Començarà a les 10h, amb el nomenament de l’alcaldessa i les regidores a l’Ajuntament de Vandellòs; i continuarà amb la Santa Missa i la benedicció de les coques (a les 10.30h).

Tot seguit, es lliurarà un obsequi a la dona més gran del poble i a la més jove i, per últim, hi haurà un dinar (a les 14h), amb ball i un sorteig de regals oferts per les empreses i entitats del municipi.