.

Els grana, passant davant Edgar Badia

Un bon Nàstic no ha pogut rascar cap punt del Martínez Valero en bona mesura perquè ha hagut de batallar una hora amb un jugador menys per l’expulsió de Fali, una expulsió que ningú ha entès. Un remat creaut dins l’àrea d’Iván als 15 minuts de la segona part ha arreglat les coses per un Elche que havia acabat la priemra part veientcom el públic el xiulava.

Els grana estan acomodant els mecanismes que els demana Quique Martín, i avui tornaven a fer-ne mostra. Un bon exemle és que després de l’expulsió de Fali és quan ha generat més perill. Una bona primera part donava dues clares ocasions de gol per als grana i un bon control defensiu després d’una mala -pèssima- arrencada.

Al minut 7, un perillós llançament ras i col·locat de Javi Flores obligava a una bona intervenció de Bernabé en la primera acció de perill local.

Dos minuts després, nova situació de perill fruit d’una falta que la treia la defensa grana. Seguia la ratxa i Ivan, un perill per la banda dreta, feia una centrada perfecta des de prop del banderí dret i Javi Flores tenia amb el cap l’1-0. Mala arrencada del Nàstic el primer quart de la primera part No acabaria aquí el mal inici de partit; Sory rematava a l’aire a prop de l’àrea petita i l’atac i gol ja era constant.

Naufragava totalment en defensa el Nàstic en aquests minuts inicials i el nerviosisme li impedia sortir a la contra; totes les pilotes les recuperava a mitja local. Quique Mart´n es desesperava i demanava cap.

I quan pitjor ho passava, el Nàstic es podia haver avançat en el marcador en un robatori de pilota de Thiouné, de nou excel·lent aquesta nit, amb passi a un Suárez que imprimia una arrencada portentosa amb remat que refusava Edgar Badia, l’exreusenc ara porter de l’Elche.

Com sigui que el futbol és psicologia pura, la gran ocasió de Suárez animava els grana, esperonats per Martín des de la banda, amb un Thioune robant pilotes, un Fali repartint el joc, un Javi jiménez centrador i un Pipa atrevit en es seus atacs. Millorava les prestacions el Nàstic amb una pressió insistent a dalt sobre la sortida de la pilota de l’Elche. El segon quart de l primera part canviava les sensacions.

Però quan les coses pìntaven bé, arribava una incomprensible expulsió directa a Fali després que hagués fet una entrada a un davanter local, però res de l’altra món. Va ser per protestar el línier? Per insultar-lo per una falta que creia que no havia fet? Quique Martín movia banqueta i debutava Mikel Villanueva, que ocuparia el lloc de Fali. El sacrificat era Javi Jiménez.

Acabat el partit, Martín desvetllaria el misteri: Fali havia insultat el línier, fet que provocaria les ires de l’entrenador grana.

Quedava una hora per davant amb un jugador menys. Quan pitjor estaven es coses, una bona elaboració en àrea contrària acabava amb un xut de Barreiro al pal. A la següent jugada, volea massa alta del mateix Barreiro a centrada de Pipa. Responia molt bé el Nàstic malgrat el duríssim cop de la sorrpenent expulsió de Fali, un símptoma més de l’esperit i les oblilgacions que demana Quique Martín als seus jugadors. En altres partits, després d’una expulsió hagués vingut l’ensopiment general i la caiguda de braços.

Canvi d’imatge

Tant es així el canvi d’imatge, que la pressió grana provocava un encadenament d’errades en els passis dels atacants locals i la consegüent bronca del públic. Les ordres des de la banqueta de Quique Martín perquè l’equip no s’amagués dins l’àrea pròpia donaven fruits.

La bona imatge grana provocava alarmes en Pacheta, que gestionava dos canvis abans de començar la segona part. Seria Abraham qui en una falta llançada magistralment veuria com Edgar Badia faria honor a la seva llegendària qualitat, que li salvaria un llançament impecable a l’escaire. Un dels que acabaven d’entrar, Josan, es marcaria una jugada en solitari per la banda esquerra que refusaria Bernabé.

Reaccionava l’Elche esperonat per una canvis elèctrics, amb un Josan que es convertia en un maldecap constant, i Iván marcava l’1-0 en un gran xut a l’escaire llarg. A la següent jugada, sol davant Bernabé, Sory l’enviava a pal. El Nàstic es veia desbordat de nou, com en el primer quart de la primera part, però amb un gol en contra i un jugador menys.

Els alacantins viurien els millors minuts a partir d’aleshores, amb la seguretat del resultat. Apuraria el tercer canvi Pacheta al minut 72 per lesió del golejador.

Tot i el cansament, el Nàstic posaria una marxa més per tractar de trobar l’empat salvífic. Entraria Brugui per Luis Suárez, però el matx que hagués pogut ser il·lusionador, acabaria amb la derrota mínima. Fins una darrera falta infructuosa ha lluitat el Nàstic.