.

Els menorquins han demostrat la seva immensa superioritat. Foto: Eduard Hernando

El Bàsquet Menorca ha demostrat aquesta tarda a Tarragona la seva superioritat i que és un dels clars candidats a l’ascens. El seu pas pel Serrallo s’ha saldat amb un domini de principi a fi, i s’han emportat el partit per més de 30 punts de diferència (49 – 83). Els de Berni ho han intentat però no han trobat l’encert ni un referent clar. La lesió de Ferran Torres al primer quart ha passat factura a l’equip, que ha tingut en Adrià Duch el seu millor jugador (13 punts -3 triples-, 5 assistències, 13 valoració).

Domini des de l’inici del Bàsquet Menorca, amb un 0 a 5 només començar que feia anar l’Ibersol CBT a remolc des del principi del partit. Els menorquins imposaven la seva superioritat i ampliaven l’avantatge amb el pas dels minuts. Tugores i Torres sumaven des de sota la cistella, però ràpidament el rival es posava amb un +10 a falta de tres minuts per acabar el quart (14 – 24). Els de Berni Álvarez es veien clarament superats en l’arrencada del partit, i el quart finalitzava amb un clar avantatge per a Bàsquet Menorca (14 – 28).

L’encert dels menorquins era aplastant, amb cistelles des de qualsevol zona de l’atac que impedien que els blaus poguessin reaccionar. Sense idees i sense encert, els blaus es trobaven perduts a pista i sense un referent que indiqués el camí a seguir (18 – 40). Passat l’equador del segon quart, apareixia Adrià Duch amb vuit punts consecutius (dos triples inclosos) per il·luminar els seus. La defensa tarragonina també feia un pas endavant i encadenava un parell d’accions favorables, que permetien reduir la diferència fins als 17 punts (26 – 43). Tot i la tímida reacció local, les bases del Menorca estaven massa ben assentades i tornaven a ampliar la diferència per marxar a vestidors amb un resultat de 28 a 49.

El tercer quart arrencava amb un Ibersol CBT amb més ganes, amb un triple de Dani Fernández i una cistella de Tugores que pretenien donar oxigen a l’equip, però el Bàsquet Menorca mantenia la seva renda de 20 punts (35 – 55). El voler i no poder dels de Berni era més que evident, i el quart finalitzava amb un clar 40 a 69.

Menorca iniciava els darrers deu minuts amb un 0 a 5, que trencava Zanca amb un triple (42 – 74). Tot i la diferència entre els dos equips, els de Berni han mostrat esperit de lluita i no han abaixat els braços en cap moment. Els blaus han tingut moments brillants en el darrer quart, que no han servit per reduir la diferència però si per mantenir la moral. Els menorquins s’han emportat el partit per 49 a 83.