.

.

TOTS 21

Un avió de Ryanair a punt d’aterrar a l’Aeroport de Reus. Foto: ACN

L’aeroport de Reus oferirà una nova ruta amb Düsseldorf operada per Ryanair entre els mesos mes de març i octubre de 2023. L’enllaç permetrà connectar directament la Costa Daurada amb l’oest d’Alemanya, un mercat estratègic per a la destinació. La ruta comptarà amb dues freqüències setmanals, els dimarts i dissabtes i connectarà l’aeroport de Reus amb el de Düsseldorf-Weeze.

La incorporació d’aquesta nova ruta és resultat del treball de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus, que compta amb l’impuls del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, per tal de recuperar els vols amb Alemanya i afavorir l’increment de l’activitat turística procedent d’aquest mercat internacional d’interès creixent.

Malgrat els bons resultats de la ruta entre els aeroports de Reus i el de Frankfurt Hahn registrats en exercicis anteriors, Ryanair va deixar d’operar la connexió aquest 2022 per motius estratègics i operatius de la companyia en aquell aeroport alemany.

Amb la incorporació d’aquesta nova ruta, la companyia irlandesa, que forma part del grup d’aerolínies més gran d’Europa, operarà un total de 13 rutes des de l’Aeroport de Reus el 2023. El grup transporta més de 168 milions de passatgers a l’any, en aproximadament 3.000 vols diaris des de 90 bases, i connecta més de 235 aeroports a 37 països.

Per a la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, “a la satisfacció de tornar a comptar amb una connexió aèria amb Alemanya cal afegir que aquesta permetrà connectar amb un mercat de gran interès, no només per a les nostres destinacions turístiques sinó també per al conjunt de l’activitat econòmica i empresarial del territori”. Roigé afegeix que “l’anunci confirma que la feina de promoció de l’aeroport que lidera el Patronat en el marc de la Taula Estratègica respon a un plantejament sòlid que continua recollint bons resultats”.

Impuls de l’activitat a l’aeroport de Reus

La feina conjunta de la Diputació de Tarragona, ajuntaments, Generalitat i les principals entitats que configuren el teixit econòmic del territori es manté per ampliar el nombre de rutes i l’activitat a l’aeroport de Reus. A finals de novembre d’aquest any, les instal·lacions de l’Aeroport de Reus havien registrat un total de 911.434 usuaris. Aquesta xifra suposa una recuperació del 87,5% del volum de passatgers registrat l’any 2019, el darrer exercici anterior a la pandèmia.