.

.

TOTS 21

Josep Poblet, en una imatge d’arxiu

La proximitat de l’1-O i el compromís que hauran d’adoptar els municipis en la seva organització ja impedeix ambivalències en clau de poder local. Aquest és el fons de la moció que presentarà en el ple d’aquest divendres dia 28 el grup Decidim Vila-seca, que reclama al seu alcalde, Josep Poblet, “un compromís absolut amb el referèndum d’independència” perquè “no pot quedar al marge d’aquesta convocatòria, amagat sota el paraigües de l’ambigüitat”. Segons exposa el partit en una nota de premsa, la iniciativa vol aclarir dubtes sobre si l’Ajuntament cedirà tots els espais habituals en cites electorals per a la votació i també pretén que reconegui la legitimitat política del referèndum d’independència.

“L’alcalde sempre ha mostrat una certa ambigüitat”, reconeixia en declaracions a Tarragona21.cat el portaveu de Decidim, Josep Forasté. “És cert que va afavorir les mocions presentades al plenari d’adhesió al pacte Nacional pel Referèndum i en relació al suport del poble català al Dret a Decidir, però amb la seva abstenció va permetre que es rebutgés la inclusió de Vila-seca dins de l’AMI argumentant que no representava a tots els veïns”. Ara és l’hora, segons Forasté, “de trencar els ous i donar el nostre clar suport als esforços que està duent a terme el govern de la Generalitat. I amb les darreres declaracions de Poblet, tot sembla indicar que no hauria d’haver inconvenient a què el seu partit votés a favor”.

Forasté feia referència a la peça de ‘Diari de Tarragona’ d’aquest dilluns on el també president de la Diputació i home fort del PDECat al territori es mostra inequívocament partidari “d’un referèndum legal”. És a dir, dins del marc de les directrius marcades tant pel Parlament com pel Govern.

“L’Ajuntament de Vila-seca serà lleial i atendrà les demandes” de totes dues institucions, afirmava. Tot i deixar ben clar que el concepte de legalitat està entès com l’emanat de la llei que s’ha d’aprovar a finals d’agost per donar cobertura legal a la consulta, en aquestes declaracions no es parla d’un element clau. Al capdavall, des d’alcaldia es va reclamar, al seu dia, al secretari municipal un informe jurídic per determinar quns eren els límits imposats pel marc legal espanyol a la participació activa en una consulta considerada il·legal per Madrid.