.

.

TOTS 21

Òscar Saladié, marcat amb un cercle, en la seva etapa de jugador juvenil d’hockei amb el Reus Ploms, a meitats dels anys 80. Foto: Cedida

Una gernació ha acomiadat aquest matí de dissabte Óscar Saladié Moreno, una de les tres víctimes de l’explosió de la planta química d’IQOXE. L’acte de comiat ha tingut lloc al tanatori públic de Reus, ciutat o residia des de feia anys Saladié, de 52 anys d’edat i una de les dues víctimes que hi hagué a la pròpia planta.

Entre la gernació que s’hi ha congregat destacava l’alcalde, Carles Pellicer, a més de gent que l’havia tracta per diferents motius, o exjugadors d’hockei del Reus Ploms. Saladié va formar part de l’equip juvenil d’hockei del Ploms de meitats dels anys 80 del segle passat.

Amics que el van tractar destacaven el seu paper en la posada en marxa de l’escola La Vitxeta, un centre escolar de constitució relativament recent a Reus. Membres de l’escola, companys i companyes seus han estat presents a l’ofici de comiat, a l’igual que treballadors d’IQOXE i d’altres empreses del polígon químic de Tarragona.

‘Era una persona molt compromesa amb el que feia, tan a la feina com a l’escola’, relatava a aquest digital un amic seu, que prefereix mantenir-se en l’anonimat. S’havien conegut a l’escola fa una dècada, on portaven els seus fills. L’Òscar, que abans de Reus havia viscut a Vila-seca, deixa esposa, una filla i un fill.

Exjugadors de l’etapa juvenil del Ploms també el recordaven emotivament: ‘Les amistats que s’assoleixen de jove són per tota la vida‘, deien a Tarragona21.

La víctima de Constantí

D’altra banda, el funeral pel constantinenc Òscar Atance, segona víctima dins la planta, tindra lloc aquest diumenge a les 11.30 hores al Tanatori de Tarragona. El cos de la víctima va ser traslladat la nit de divendres des de Barcelona al tanatori tarragoní.

Jaume Garcia