.

Moment de l’entrada de Quintanilla a Riqui Puig que li ha costat la vermella. El partit se n’ha anat en orris amb la seva expulsió.

Els exigents hauran llençat a la brossa el que ha passat avui al Johan Cruyff (4-0). Ni el FC Barcelona era res remotament similar al que es pressuposa, ni el Nàstic ha pogut centrar-se en ajustar sistemes després de l’expulsió de Quintanilla al minut 38. De fet, tot el que ha vingut després de la vermella directe, merescuda però innecessària en una patxanga de pretemporada, ha estat més un exercici físic que un partit de futbol. La derrota digne s’ha transformat en golejada contundent en els darrers cinc minuts de l’encontre, quan Bonilla i Carbia ja havien estat canviats amb molèsties tot i entrar al descans, i el cansanci i el joc vertical de la línia de tres quarts local obrien vies d’aigua al casc del Titanic grana.

Una de les grans intervencions que ha tingut Manu García a xut de Sergi Roberto durant la primera meitat.

Ara bé, per a tots aquells disposats a admetre que a mitjans de juliol cal ser tolerants, el primer amistós per a tots dos conjunts ha tingut algunes conclusions interessants si van acompanyades d’una cerveseta i una tapa. La primera té color blaugrana. Els tarragonins han jugat la segona meitat amb un home menys però contra 10 dels 11 jugadors que es trobarà a la 1 RFEF ja a la segona jornada. I el hat-trick de Rey Manaj (màxim realitzador la temporada passada del Barça B) és molt més preocupant per als interessos granes que la connexió de luxe de la primera meitat (que ha acabat amb empat a poca cosa) entre Riqui Puig i Sergi Roberto. Collado ha aparegut en el segon, però la capacitat de desbordar de Hiroki i N’Diaye (Caro l’ha hagut de fer penalti després d’un moviment de cintura de ballet) confirmen l’existència d’un favorit a l’ascens de cara a la propera temporada.

Entre els 2.037 aficionats que han pogut presenciar en directe el partit no hi ha faltat sentiment grana. Foto: Gimnàstic

Des de l’òptica grana, en tot cas, hi ha hagut motius per a l’esperança. Durant bona part del primer temps la defensa grana s’ha mostrat seriosa, amb un 4-4-2 que provava Pol Prats com a mitja punta abans de fer-lo caure per banda per introduir en aquesta posició Pedro del Campo. Karim L’Koucha ha aparegut en atac amb decisió (per més que el primer xut entre els tres pals grana no ha arribat fins al minut 53 per mitjà d’un combatiu Pablo Fernández) i Manu García ha demostrat ser un fitxatge amb olfacte amb dues grans aturades davant Sergi Roberto. Gonzi, a la represa, no ha pogut fer molt dant d’un Rey Manaj que li ha etzibat un míssil terra aire per dalt, que s’ha limitat a acompanyar amb el pit una gran centrada picada d’Hiroki i que ha transformat des dels nou metres el penalti a un minut del final. Collado, protagonista del 2-0, s’ha limitat en tenir sort en veure com el seu xut innocent des de fora de l’àrea el desviava De la Peña.

En resum, la cita no ha servit ni per demostrar el que poden fer els nous fitxatges ni per aventurar el futur. Ha estat com una nit de terrassa en un bar que comença a ser agradable tot just cinc minuts abans del toc de queda. Prescindible.

Alineacions

FC Barcelona: Neto, Dest, Piqué, Umtiti, Balde, Pjanic, Sergi Roberto, Riqui Puig; Demir, Peque i Escobar.

Alineació segona part: Iñaki Peña, Igor Gomes, Comas, Ramos Mingo, N’Diaye; Gavi, Matheus Pereira; Collado, Mortimer, Hiroki i Rey Manaj.

Nàstic: Manu García, Pol D., Trilles, Ribelles, Del Campo, Fullana, Quintanilla, Edgar Hernández, Pol Prats, Joan Oriol, Karim L’Koucha.

Alineació segona part: Gonzi, Caro, Trilles, De la Peña, Joan Oriol, Bonilla (Avilés, minut 77), Óscar Sanz, Pol Ballesteros, Fran Carbia (Pedro Martín, minut 73), Pablo Fernández.

Targetes grogues: Ribelles, minut 19; Trilles, minut 58.

Targetes vermelles: Quintanilla, minut 38

Gols: 1-0, Rey Manaj (minut 60); 2-0, Collado (minut 85); 3-0, Rey Manaj (minut 87); 4-0, Rey Manaj (penalti, minut 89).