Una desena d’entitats assisteixen a l’acte central dels 150 anys de La Nova Amistat de La Canoja

 Joan Mallafré (President Centre Amics de Reus), Jordi Bertran (conferenciant), Francesc Roig (President Centre d’Estudis Canongins) i Xavier Filella (President Centre de Lectura). Foto: Cedida

Joan Mallafré (President Centre Amics de Reus), Jordi Bertran (conferenciant), Francesc Roig (President Centre d’Estudis Canongins) i Xavier Filella (President Centre de Lectura). Foto: Cedida

Que una entitat sobrevisqui al pas del temps i arribi als 150 anys d’història no és fàcil però la Societat La Nova Amistat de la Canonja ho ha aconseguit. Per aquest motiu està organitzant diverses activitats i aquest divendres s’ha fet l’acte central de commemoració.

Representants d’una desena d’entitats històriques del territori han pres part a l’esdeveniment, una conferència sobre el món de l’associacionisme i la vinculació històrica en el marc català que ha pronunciat el filòleg i gestor cultural Jordi Bertran. L’acte s’ha celebrat a la Sala d’actes del Castell de Masricart que s’ha omplert per l’ocasió.

Entre els presents, els presidents del Centre de Lectura de Reus, el Centre d’Amics de Reus, la Germandat de Sant Llúcia de Reus, el Casino de Constanti o diverses entitats de Vila-seca, de la ciutat de Tarragona i del propi municipi de la Canonja. Els parlaments els van fer la presidenta de la Nova Amistat, Conchi Rimón, i el Tinent d’Alcalde de Cultura de l’Ajuntament de la Canonja, Salvador Ferré.

La conferència d’aquest divendres ha estat el tercer acte commemoratiu dels 150 anys de La Nova Amistat que té prevista una exposició d’imatges antigues vinculades al seu recorregut històric, de cara al setembre, i la presentació del llibre que recull totes les èpoques de l’entitat i la seva actualitat, que serà presentat al novembre.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *