.

La presència d’un home tot coratge com Fali a l’eix de la defensa és un pedaç provisional que els granes han de solucionar com més aviat millor.

El Nàstic ha mostrat les carències en defensa que hauran de ser solucionades abans del tancament del mercat d’estiu aquest 31 d’agost en el partit de la segona jornada de lliga disputat aquest vespre a l’Estadi del Molinón-Enrique Castro Quini, davant un Sporting de Gijón que sense demostrar molt s’ha imposat a un Nàstic que ha repetit l’alineació de dilluns passat per 2-0.

El debat sobre la necessitat de fitxar un central, encara que sigui amb diner negre per allò del límit salarial, ha estat molt present i ha donat prou arguments per insistir-hi a un Gordillo que ha vist l’encontre des de la graderia per la vermella vista al darrer minut fatídic contra el Tenerife. La discussió té diferents noms propis. Un d’ells, el de Fali, sobre el qual basculen tant les solucions temporals com els problemes de fons. Del primer en vam tenir un exemple amb el seu gol de la jornada passada. Incorporant-se des de la defensa va sorprendre rematant un córner. Del segon s’han patit les conseqüències al Molinón. Lesionat per una topada al minut 15 però mantenint-se al camp perquè al valencià té coratge de sobres, una errada al minut 23 exercint un paper de central que no és el seu ha possibilitat el gol de l’Sporting. Arribava després que, al tercer intent generat per la mateixa jugada, Hernán acabés amb l’angoixa de la defensa visitant.

L’errada és de Fali. Ara bé, la seva condició de pedaç ha de fer entendre la realitat d’un equip on Arzo no va convocat i Cadamuro necessita temps per recuperar el nivell físic exigible. Fins llavors, l’encaix de les peces del centre de la defensa condicionarà no només aquesta línia (on Josua Mejías va guanyant confiança), sinó també la d’un mig del camp que troba a faltar un Fali que no pot estar a tot arreu. Perquè la primera meitat davant un equip que aspira a tot ha dibuixat un to gris. Mèrit dels tarragonins perquè han fet que els asturians estiguessin espessos. El seu joc, tanmateix, no ha tingut res a veure amb els primers 45 minuts de dilluns passat. La pressió era discontinua, els laterals inoperants en ofensiva i la medul·lar incapaç de connectar amb davanters, que fan més quilòmetres baixant per intentar tocar pilota que no pas corrent cap endavant per aprofitar passades als espais. De fet, el millor vist en atac als granes fins al descans ha arribat al minut 16 gràcies a una centrada de Sebas, que el local Molinero ha rebutjat en direcció equivocada obligant el porter a reaccionar sobre la línia de gol. Una dada complementària: el primer córner a favor no arribaria fins al minut 31. Aigua.

Djetei ha substituït Fali al descans. No ha estat l’únic canvi, perquè el Nàstic ha entès que el partit calia jugar-lo i no especular-lo. Un llançament de Rocha al minut 54 ha disposat l’aproximació més perillosa dels homes de Gordillo fins al moment. Coincidia amb una fase de partit distreta i en la qual l’home dels dos milions i mig de dòlars, el local Djurjevic, treia el cap per poder justificar tanta inversió.

El segon dels asturians podria haver arribat al minut 61, quan Carmona no arribava per centímetres a una centrada amb verí. Una opció, la de treure rendiment de les bandes, per la que el Nàstic ha apostat amb més convicció coincidint amb l’entrada de Manu del Moral per Uche. Ell ha estat qui, al minut 65, ha estat a punt treure rendiment d’una centrada de Tete Morente que Mariño no ha sabut resoldre.

Per llavors al partit ja li començava a faltar control tàctic i la pilota es movia amb més rapidesa d’un costat a l’altre. És clar que la flama encesa pels catalans als primers minuts de la reanudació ja era poc més que una espurna arribats al tram decisiu de l’encontre. Els locals es trobaven còmodes al contracop i Bernabé es veia obligat a reaccionar amb gran solvència a un xutàs exterior de Sousa al minut 75. Cinc minuts més tard l’Sporting feia KO i net. El finlandès Lot aprofitava una errada de marcatge de Kakabadze per rematar una centrada des de la línia de fons i obrir, de pas, la carrera per reforçar la defensa. El temps corre i la lliga no espera a ningú.

Alineacions

Sporting: Mariño, Geraldes, Álex Pérez, Babin, Molinero, Cofie, Sousa, Hernán (Nacho Méndez, minut 76), Álvaro (Lot, minut 68), Carmona i Djurjevic (Neftali, minut  64).

Banqueta: Christian Joel, Nacho Méndez, Lod, Peybernes, Neftali, Morrilla i Espeso.

Nàstic: Bernabé, Kakabadze, Fali, Josua Mejías, Abraham, Rocha, Javi Márquez, Sebas Coris (Abeledo, minut 76), Tete, Uche (Manu del Moral, minut 62) i Barreiro.

Banqueta: Becerra, Omar, Manu del Moral, Abeledo, Djetei, De Nova i Luís Suárez.

Gols: 1-0, Hernán (minut 23).

Targetes grogues: Djurjevic (minut 13); Abraham (minut 24); Álvaro (minut 51).