.

.

TOTS 21

A més dels carruatges i cavalleries més habituals al municipi, durant l’edició especial dels Tres Tombs es podran veure diversos carruatges significatius com el carro de Cerveses Damm que la marca barcelonina havia utilitzat en la distribució dels seus barrils de cervesa.

La Selva del Camp viurà aquest cap de setmana dues jornades especials destinades a estrenar les obres de remodelació integral del Tomb de Muralles del municipi, gràcies a les quals s’han renovat completament els serveis, els equipaments i els espais per a vianants en tot l’àmbit que envolta el nucli antic. L’obra és una de les actuacions urbanístiques més rellevants fetes els darrers anys al municipi i ha permès crear també un nou carril bici al voltant del nucli antic, a més de dignificar aquesta zona del poble i de guanyar espais d’aparcament fora del centre històric.

El dissabte 20 els ravals selvatans es convertiran, per tant, en protagonistes de tot un matí d’activitats destinades a la mobilitat sostenible en família. Entre altres activitats, hi haurà demostracions amb bicicletes i vehicles elèctrics, a més d’una xerrada a càrrec de Jordi Escolà, Assessor en mobilitat sostenible–CUÏC. Al punt del migdia es preveu iniciar una ruta històricocultural per tal de donar a conèixer detalls i fets relacionats amb el Tomb de Muralles i, de cara a la tarda, s’ha preparat una gimcana infantil amb bicicleta que es completarà amb un berenar popular amb coca i xocolata.

L’acte oficial d’inauguració s’ha programat per les set de la tarda i la vetllada es completarà amb un concert a càrrec de Joan Reig, que presentarà el seu primer disc en solitari al nou espai polivalent dels Ponts. Els actes es tancaran amb un espectacle pirotècnic organitzat per la Colla de Diables de la Selva.

El plat fort del cap de setmana arribarà diumenge, amb una edició especial dels Tres Tombs, que enguany no es van poder realitzar en les seves dates habituals a causa de les obres del Tomb de Muralles i que s’han volgut celebrar de forma especial amb motiu de la seva estrena.

En aquesta ocasió el tradicional esmorzar i la concentració de carruatges i cavalleries es realitzarà a la zona de l’Hort de la Rasa, al costat del carrer Gandhi, des d’on es farà la sortida de la desfilada cap al raval de Sant Rafael per continuar amb les tres passades habituals per tot l’entorn del nucli antic selvatà.

Aprofitant que es tracta d’una edició especial, la Jove Associació de Sant Antoni de la Selva, organitzadora de la celebració, ha preparat diverses sorpreses i s’espera comptar amb nombrosos convidats especials. Així, a més dels carruatges i cavalleries més habituals al municipi, es podran veure diversos carruatges significatius, com ara un carro de càrrega dels utilitzats en la conquesta de l’Oest americà o el vistós carro de Cerveses Damm que la marca barcelonina havia utilitzat en la distribució dels seus barrils de cervesa.