.

.

TOTS 21

Imatge de l’actuació. Foto: Cedida

Ahir al matí, agents de la Patrulla PACPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona van rebre avís de la possible existència de diverses espècies aquàtiques mortes en unes tolles del va riure Francolí, al seu pas pel terme municipal de Valls.

Traslladats al lloc i després de recórrer una part del traçat del riu, van trobar en unes tolles produïdes a conseqüència del descens del nivell de l’aigua a l’espai del Pont de Goi nombrosos espècimens aquàtics morts, entre ells peixos de riu i anguiles.

Així i tot, van constatar l’existència de moltes anguiles que encara es trobaven amb vida, però amb greu risc per a la seva supervivència, per l’escàs nivell d’aigua existent.

Es va procedir a donar avís immediatament a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que va desplaçar al lloc dos inspectors per a comprovar si el descens del nivell d’aigua obeïa a causes naturals o a una possible sobre explotació de les aigües per reg abusiu o altres usos.

Paral·lelament es va establir contacte amb Agents Rurals de Tarragona i a través dels mateixos es va personar en el lloc un equip de recuperació d’espècimens de l’empresa pública Forestal Catalana.

Personal especialista del SEPRONA va acompanyar als funcionaris del ACA en funcions d’inspecció en la zona de presa i derivació d’aigües per a reg i en séquia, on es van prendre mesures de cabal per segon, acordant-se la posterior remissió de l’informe sobre licitud de la captació d’aigua a la Unitat del SEPRONA.

Agents de la Patrulla PACPRONA, en unió del personal de la Forestal Catalana, van procedir a localitzar una ubicació òptima per a la reintroducció en el seu hàbitat, dels espècimens vius recuperats, efectuant-se finalment i en unió de Agents Rurals la solta de més de 450 exemplars vius d’anguila europea en un tram d’aigües del mateix curs fluvial, on el nivell de les aigües es va considerar adequat per a la seva supervivència.

La ràpida coordinació entre tots els organismes implicats ha fet possible retornar al seu hàbitat a una quantitat important d’animals, que d’una altra manera no haurien pogut sobreviure de cap de les maneres, per les circumstàncies en les quals es trobaven.

Redacció