.

L'equip de la unitat d'hemodinàmica del Joan XXIII de Tarragona, fent una angioplàstia primària a una pacient infartada

L’equip de la unitat d’hemodinàmica del Joan XXIII de Tarragona, fent una angioplàstia primària a una pacient infartada

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha atès una urgència en la primera nit d’obertura del servei d’hemodinàmica en servei durant les 24 hores de dia. Ha estat un home, veí de Tortosa, que s’ha derivat al centre de Tarragona amb un codi infart i al qual se li ha practicat posteriorment, amb èxit, una angioplàstia. La posada en marxa d’aquest servei al centre tarragoní, donant servei també entre les vuit del vespre i les vuit del matí, ha estalviat en aquest cas prop d’una hora de desplaçament en ambulància fins a Barcelona. Als hospitals Arnau de Vilanova de Lleida i Josep Trueta de Girona, on també han estrenat l’ampliació horària de l’hemodinàmica aquest dilluns, no s’ha hagut d’atendre cap cas.

El director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, ha celebrat l’obertura del servei i el fet que hagi pogut atendre ja el primer cas de les Terres de l’Ebre, situades a gairebé dues hores de camí amb ambulància dels centres habilitats de Barcelona. “Ara, el territori s’ha transformat al tenir el dispositiu assistencial que permet atendre casos d’infart que requereixen una repermeabilització, una angioplàstia primària. Ho tenim a una hora”, ha explicat Gómez.
Segons Salut, anualment el nombre de casos com el d’aquest primer pacient, al qual se li ha practica l’angioplàstia, és d’un centenar a l’any. “En aquestes dotze hores, de vuit de la tarda a vuit del matí, s’espera atendre un cas cada tres dies”, ha resumit Gómez, tot remarcant que el territori “més beneficiat”, en aquest sentit, per la posada en marxa del servei seran les Terres de l’Ebre.