.

Alegria dels jugadors tarragonins després d’aconseguir una victòria molt soferta.

El Brisasol CB Salou s’ha refet aquesta tarda de la derrota d’ahir contra l’UPB Gandia (71-68) i ha derrotat al Baskonia en un final agonic per 79 -76, gràcies a un triple gairebé impossible des de pràcticament el mig del camp d’Adria Aragonès (16 punts). La victòria el permet continuar viu en la fase d’ascens a la LEB Plata que es disputa a Gandia. Un triomf a la darrera jornada d’aquesta lligueta de quatre equips davant l’UROS de Rivas (17:00 hores d’aquest dissabte), l’equip més fluix del grup dels de Jesús Muñiz, podria garantir almenys la segona plaça, que dona pas a jugar-se pujar de categoria en partit únic contra el segon classificat d’altre lligueta que acull la localitat valenciana. La clau estarà en el bàsquet average, i en aquest sentit cal recordar que a la primera jornada el Baskonia havia superat amplament a l’UROS (76-50).

Els salouencs han perdut el primer quart (21-24), però s’han imposat al segon (39-32) i al tercer (62-57). Malgrat això, els últims mimuts del darrer quart han provocat suors i gairebé llàgrimes. Els de la Costa Daurada guanyaven 71-65 a falta de 4:21”. Ara bé, una reacció desesperada per part dels bascos (molt fluixos en tir exterior si bé ràpids en les transicions) ha capgirat el resultat posant un 73-74 a falta d’1:26”. Un triple d’Artur Alaminos (20 punts) ha donat aire, però els rivals han aconseguit l’empat a 76 quan només restaven 30 segons. La posessió era del CB Salou, encara que un error en la sacada lateral ha donat una darrera opció al Baskonia. Ha fallat i tot s’havia de jugar a cara o creu. L’atac tarragoní (afavorit per uns peus dels contrincants) s’ha acabat embolicant i semblava condemnat a fracassar, fins que Adrià ha recuperat la pilota al seu camp, ha traspassat la línia de separació i ha etzibat un triple impossible a falta d’1 segon que ha fet esclatar d’alegria el Camp de Tarragona.

El partit de demà podrà ser seguit per TAC12.