.

.

TOTS 21

La retroexcavadora sustreta. Foto: Guardia Civil

La retroexcavadora sustreta. Foto: Guardia Civil

Una ràpida actuació policial internacional ha permès la localització i recuperació d’una màquina retroexcavadora valorada en uns 60.000 euros que havia estat sostreta de l’interior del Port de Tarragona. La recerca ha estat desenvolupada per agents de la Guàrdia Civil de Policia Judicial i de la Secció Fiscal i de Fronteres del Port de Tarragona en coordinació amb agents de la Section de Recherches de Pau de la Gendarmeria Nacional Francesa.

La sostracció de la retroexcavadora de l’interior del Port de Tarragona va ser denunciada davant els Mossos d’Esquadra el passat dia 16 de març. Gràcies a l’existència de la Sala de Coordinació Policial, la Guàrdia Civil va poder conèixer de manera ràpida el robatori d’aquesta maquinària.

A partir d’aquest moment les unitats de recerca del propi port i de la Unitat de Policia Judicial de Tarragona de la Guàrdia Civil van iniciar les oportunes gestions per a determinar de quina forma els autors havien pogut accedir a l’interior del Port per a extreure una maquinària tan voluminosa.

Les perquisicions policials van permetre esbrinar, d’una banda, que en el presumpte robatori hauria participat una persona treballadora en una de les múltiples empreses del Port i que disposava de l’oportú accés a la instal·lació i, d’altra banda, que una vegada van aconseguir treure la retroexcavadora del Port de Tarragona, aquesta havia pogut viatjar fins a França.

La Guàrdia Civil va contactar amb els seus homòlegs francesos de la Gendarmeria Nacional, de la Section de Recherches de Pau que, a través de les seves Unitats territorials, va poder arribar fins on es trobava la retroexcavadora, contactant amb el grup investigador encarregat de les diligències i recuperant la mateixa el passat dia 18.

Amb les autoritzacions pertinents del Jutjat instructor, la màquina va ser transportada de tornada fins a Tarragona, on ha quedat a la disposició de l’Autoritat judicial, en poder del seu legítim propietari.

S’ha detingut a una persona a Tarragona per la seva presumpta vinculació amb el robatori.