.

Aquest dijous 23 de juliol se celebrarà l’esperat Dia del Llibre a Tarragona amb una sèrie de propostes a la Rambla Nova, organitzades entre l’Ajuntament de Tarragona i llibreters i floristes de la ciutat, l’Escola de Lletres i l’Associació de Músics de Tarragona. D’altra banda, està prevista una programació especial el dissabte 25 de juliol al parc ecohistòric del Pont del Diable, organitzat per l’empresa Limonium.

Donades les circumstàncies de la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 i l’aparició d’alguns rebrots en zones localitzades de Catalunya, Tarragona ha optat per celebrar la diada amb les màximes mesures de seguretat, ja que cada població pot decidir-ho, sempre seguint la normativa vigent establerta a través del PROCICAT. El dia 23 de juliol se celebrarà doncs el Dia del Llibre, on es presentaran les principals novetats literàries del Camp de Tarragona, prioritàriament i que no supleix en cap cas la tradicional diada de Sant Jordi. És per aquest motiu que l’esdeveniment se centra en les llibreries i floristeries que han volgut participar i en l’atenció posada als autors i autores del territori.

Així doncs, el mateix dijous 23 de juliol durant tot el dia, de 10 a 24 h de la nit, en el tram de la Rambla Nova entre la Font del Centenari i el monument als Herois de 1811, hi haurà parades de llibres i roses d’establiments professionals de la ciutat, en un format reduït i segur. A les 19 h està previst un recital poètic a càrrec de Vanessa Martí d’una selecció de poemes del seu llibre ¿Los versos o la vida?  I a les 21 h, un segon recital poètic sobre Els Fruits sabrosos de Josep Carner, a càrrec dels alumnes del taller de poesia de l’Escola de Lletres de Tarragona. A les 22h es farà una actuació musical del grup El último vinilo, amb la col·laboració de l’Asssociació de Músics de Tarragona.

Així mateix i durant tot el dia, les parades rebran la visita d’autors i autores que signaran les seves novetats literàries i Tarragona Ràdio instal·larà un estudi i entrevistarà, durant tot el matí, tots els escriptors convidats.

Per la seva banda, el Parc Ecohistòric del Pont del Diable se suma a la celebració d’aquesta diada tan especial, amb una tarda dedicada al llibre de temàtica patrimonial (tant cultural com natural), organitzada per Limònium. El dissabte 25 de juliol a la tarda el parc acollirà la presentació de quatre llibres, inclòs Mar d’estiu de l’escriptor gironí Rafel Nadal —presentació a càrrec de la també escriptora Coia Valls—, entre d’altres, que es faran a la terrassa de la casa del guarda.

També hi haurà una zona de parades d’editorials i llibreries locals, on es podran comprar les novetats literàries, durant tota la tarda, de 17.30 a 20.30 h, amb la participació de Piscina, un petit ocèa, Cossetània, el Servei de Publicacions de la URV i Ganzell.

Horaris de signatures a la Rambla Nova

Horaris de les presentacions de llibres al Parc Ecoistòric del Pont del Diable

18h – Mar d’estiu de Rafael Nadal (Grup Enciclopèdia Catalana) https://grupenciclopedia.cat/landings/univers-rafelnadal-mardestiu/ El nou llibre del periodista i escriptor gironí, un dels autors més venuts per Sant Jordi del 2019. Una aproximació sentimental al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten. Amb la presència de l’autor. Presentació a càrrec de l’escriptora Coia Valls.

19h – Guia d’ocells per a nois i noies, de Màrius Domingo i Coia Dols (Cossetània) https://www.cossetania.com/guia-daoocells-per-a-nois-i-noies-1675 Aquesta guia vol ser la millor eina per endinsar-se en el món de l’ornitologia, de forma entenedora i amable, sense que sembli que és un tema complicat i difícil. Seguint l’esperit de les altres guies de camp per a nois i noies, presenta amb una classificació senzilla i de fàcil accés la majoria de les espècies que es troben al país, prioritzant les més freqüents i donant indicacions sobre quines es poden confondre i com podem evitar-ne la confusió. Amb la presència dels autors. Presentació a càrrec de Pep Aguadé, fotògraf de natura.

19:40h – El llibre d’EscolAQUA o la història d’un pingüí que va arribar en ala delta per saber com usem l’aigua, de Joana Paraigües i Armand (Piscina, un petit oceà i EMATSA) https://piscinaunpetitocea.com/producte/llibre-descolaqua-historia-dun-pinguique-arribar-ala-delta-usem-laigua/ Un llibre fresc que promou hàbits sostenibles entorn el consum de l’aigua i on, de la mà d’un pingüí i el secretari d’una escriptora, descobrirem tot allò que els alumnes d’EscolAQUA fan pel nostre entorn. Recomanat a escolars de cicle mitjà i superior, famílies i lectura compartida. Presentació a càrrec de Joan Rioné, editor.

20:20h – Límits, del col·lectiu de fotografia KM0 (Estudio Perdomo) https://estudioperdomo.com/limits El llibre neix arran del projecte del mateix nom, en el que hi han participat 24 fotògrafs de Tarragona i el seu entorn, amb la voluntat de documentar el confinament. El resultat ha estat un llibre solidari en favor de la Marató de TV3, que aquest any estarà dedicada a la lluita contra la Covid-19. Amb la presència de Ramon Cornadó i Verònica Moragas, membres del col·lectiu KM0.

Redacció

 

 

Redacció