Un total de 41 films concursaran al segon Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

Pere Segura i Josep Garcia Baró, davant el cartell del festival. Foto: Tarragona21

Un total de 41 films, 32 de ficció i 9 d’animació, concursaran al segon Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), que arrencarà el 14 d’octubre i tancarà portes el dia 22.

El salt en impacte ha estat notable en aquesta segona edició i s’hi  han presentat 978 curts de més de 40 països d’arreu del món, el que suposa 300 obres més que en l’anterior edició.

El Patronat de Turisme Vila-seca aposta “fermament” per un festival que dirigeix Josep Garcia Baró amb un equip de quatre persones, per tal de “crear un espai de referència a Vila-seca on directors novells puguin donar a conèixer les seves obres”, ha destacat el regidor de Cultura, Pere Segura.

El programa arrenca el dia 14 amb la proposta ‘In situ’, on els carrers de Vila-seca es convertiran en un gran plató de cinema. Els participants hauran d’enregistrar i crear peces àudiovisuals espontànies i inèdites, a Vila-seca.

Del 16 al 19 d’octubre al matí es faran els passis dels curtmetratges d’animació per als escolars, i per la tarda, per al públic en general i per a les famílies. Del 20 al 22 es projectaran els curtmetratges seleccionats a l’Auditori Josep Carreras.

I els dies 21 i 22 tindran lloc tres masterclass sobre música al cinema, producció musical i composició de bandes sonores. El dia 22 es comptarà amb un convidat d’exepció, el conegut director Pedro Solís i es projectarà el curtmetratge seu d’animació ‘Cuerdas’, amb el que va guanyar un Goya. Solís ha estat a més productor del film d’animació ‘Tadeo Jones’.

Un jurat composat per 9 persones del món del cinema, entre elles el realitzador tarragoní Jesús Monllaó i el propi Pedro Solís, atorgaran els premis, que porten aquesta dotació: internacional (2.000 euros euros), estatal (2.000 euros), animació (2.000 euros), DO Catalònia (mil euros), Premi del Public (500 euros), Jurat jove (500 euros) i dues categories per ‘In situ’, de mil i 500 euros, respectivament.

Alumnes de Comunicació Àudiovisual també faran de jurat.

Les obres seleccionades procedeixen de països tan allunyats com Brasil, Austràlia, Canadà, Turquia o Tailàndia. Els treballs són subtitulats. El festival no esta restringit a cap gènere cinematogràfic concret tot i que tindrà un destacat component social.

J. Garcia

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *