.

.

TOTS 21

Imatges del simulacre. Fotos: Ajuntament

La platja Llarga ha acollit aquest matí la celebració d’un simulacre de salvament i socorrisme amb el rescat aquàtic de dues víctimes a càrrec de l’empresa Altesport 2000, adjudicatària del servei de vigilància i socorrisme a les platges de Roda de Berà. Aquest exercici serveix al personal per practicar i posar-se a prova davant d’una situació límit, i també per mostrar a la ciutadania com realitzen la seva tasca.

El simulacre ha començat quan les dues víctimes, una activa i una altra passiva, es trobaven en perill dins de l’aigua. Un dels socorristes les ha identificat a uns 200 metres de la vora del mar i ha donat avís a la resta de companys a través del walkie-talkie.

Ràpidament s’ha activat el protocol de rescat aquàtic i tot el personal s’ha posat en marxa. El primer d’ells ho ha fet nedant, Eric Vilaragut, mentre el seu company, Pedro Javier, esperava a la sorra; un segon amb la moto aquàtica, Manel García; i el coordinador de l’equip, Brian Medina, ho ha fet amb la taula de rescat, per facilitar la seqüència i treure de l’aigua a la víctima activa. Manel García, des de la moto aquàtica, ha donat avís al responsable de comunicacions de l’equip perquè a la platja hi tinguessin tot el material necessari preparat per atendre la víctima passiva i realitzés una trucada al 112 donant informació precisa sobre la situació mentre que els equips d’emergència arribaven al lloc dels fets.

Un cop la víctima passiva ha estat fora de l’aigua, els dos socorristes li han realitzat la maniobra de reanimació cardiopulmonar, amb l’ajuda d’un equip d’oxigenoteràpia, fins assolir la seva reanimació i li han col·locat la taula espinal per immobilitzar-la, a l’espera que els tècnics sanitaris del SEM hi arribessin.

La prova s’ha realitzat correctament, seguint tots els protocols establerts i dins dels temps adequats per salvar la vida d’ambdues víctimes.

El simulacre ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Virgili; de Teresa Ferré, primera tinent d’alcalde; dels comandaments de la Policia Local de Roda de Berà, i del personal tècnic de l’Ajuntament de Roda de Berà.

Redacció