.

Els autors de Publicacions URV presenten les seves obres des de casa. Foto: URV

Les mesures per frenar la pandèmia de la COVID-19 no permeten celebrar la Diada de Sant Jordi com és habitual: el proper 23 d’abril no hi haurà parades al carrer, ni presentacions i firmes de llibres ni els actes que s’organitzaven a la Universitat. No obstant això, la URV manté la celebració amb activitats durant la setmana que es poden seguir des de casa i també participar-hi activament a través de les xarxes socials amb el hashtag #SantJordiURV .

Fira de llibres amb els autors de Publicacions URV a Santjordidigital.com

Dotze autors dels llibres editats pel segell editorial de la Universitat, Publicacions URV, presenten la seva obra al web Santjordigital.com, que s’estrena avui per apropar la producció científica al públic. Alguns dels llibres que s’hi poden trobar són les obres sobre la literatura popular catalana, d’Emili Samper i Carme Oriol; els llibres de la col·lecció Retrats de vi, de la mà de la periodista i sommelier Ruth Troyano; la influència de la revolució russa en diferents països cent anys després, per Jaume Camps, i la història de lluita de les treballadores de l’empresa Valmeline, d’Ángeles de la Fuente. Els seus autors expliquen des de casa les singularitats de les publicacions, que es poden descarregar lliurement al mateix web.

Contacontes el 23 d’abril a les 11 h i a les 18 h a les xarxes socials: L’Escola Xocolatina i El poder de la princesa

La professora del Departament de Pedagogia, Conxa Torres, mostrarà aquest dijous 23 d’abril a les xarxes socials la seva faceta de contacontes. Transportarà el públic fins a l’Escola Xocolatina, un centre ben peculiar on la protagonista, la Tina, hi aprèn història i química tot olorant, analitzant i menjant xocolata.

També farà entrar els espectadors a la llegenda de Sant Jordi reinterpretada (El poder de la princesa) amb les il·lustracions de Laya Garcia, que va fer per al projecte de la URV Solidària i la Fundació Vicente Ferrer d’intercanvi educatiu amb la Índia d’apoderament de les nenes a través dels contes. Per explicar aquesta reinterpretació, ara protagonitzada per la princesa, comptarà amb l’ajuda d’un kamishibai, un petit teatre on s’hi mostren les imatges, que s’utilitzava als temples budistes del Japó al segle XII.

El contacontes de L’Escola Xocolatina es publicarà a les 11h al comptes de la URV, @universitatURV, d’Instagram, YouTube, Twitter i Facebook i El poder de la princesa es veurà a partir de les 18 h a les mateixes xarxes.