.

El Nàstic ha salvat un punt. Foto: Nàstic

El Nàstic esgarrapa un punt de la seva visita al Sánchez Pizjuán (2-2). Els grana s’avançaven a les acaballes de la primera meitat amb un gol d’estratègia de Delgado. El local Ivi capgirava el marcador en tant sols dos minuts. Emaná marcava el definitiu en un empat que deixa al Nàstic amb un marge de tres punts sobre el descens.

La jornada es tornava a presentar propícia per ampliar diferències amb la zona perillosa, després de que la majoria de rivals directes punxessin. El nou objectiu de Merino era precisament aquest, però els grana han pogut salvar, finalment, un punt en un camp on només el Reus havia guanyat aquesta temporada. Un punt que el Nàstic voldrà fer bo la propera setmana derrotant a l’Elx al Nou Estadi.

Xavi Molina era la gran novetat en l’onze inicial en detriment de Madinda. Els primers compassos servien per intuir que el Nàstic renunciava al control de la pilota davant d’un Sevilla Atlético que sí que volia portar la iniciativa. La partida d’escacs es desenvolupava al centre del camp amb els andalusos avançant peces de mica en mica. Els primers atacs posaven en alerta els grana que es salvarien gràcies a dues bones intervencions de Reina a rematades d’Ivi i Curro. El travesser també s’unia a la defensa, en desfer una rematada de Matos.

Les aproximacions del Nàstic eren tímides, amb un xut desviat de Mossa i una rematada fora de Cordero a centrada de Delgado. Tot i això, els tarragonins es començaven a despertar de la becaina, frenant les arribades locals. Cordero començava a aparèixer, Emaná baixava a rebre al mig del camp i ja es jugava més en zona rival. Precisament una combinació entre aquests dos jugadors servia per provocar una falta perillosa prop de la línia de fons. Tejera la servia en curt per a Delgado que la col•locava magistralment amb l’interior. Resultat immillorable per arribar al descans.

La feina feta en els primers 45 minuts es llençava per terra en un inici desastrós de la segona. En només dos minuts, Ivi aprofitava la seva velocitat i qualitat per superar en dues ocasions a un Reina impotent. Un cop dur per al Nàstic, però que sabria aixecar-se novament. Emaná agafa les regnes de l’equip. Els grana començaven a triangular i es veia a prop el gol de l’empat.

Un gol que arribaria en el minut 71, quan Emaná provava un llançament, que desviava un defensa i acaba al fons de la porteria de Caro. El gol esperonava al Nàstic que buscava el tercer ja amb Manu Barreiro i Gerard Valentín sobre el terreny de joc.
Els darrers instants eren d’anada i de tornada i qualsevol dels dos conjunts podrien haver trencat la balança al seu favor, però l’encontre finalitzava amb el repartiment de punts.

Fitxa tècnica:
Sevilla Atlético: José Antonio, David Carmona, Bernardo, Diego, Matos (Álex Muñoz 35′), Fede S, Yan Brice (Pozo 54′), Cotán, Curro (Lasso 80′), Ivi y M. Gual.

Nàstic: Reina, Mossa, Bruno, Iago, Suzuki, Lobato (Valentín 76′), Molina, Tejera, Cordero (Madinda 54′), Emaná i Delgado (Barreiro 72′).

Àrbitre: Alberola Rojas. Ha amonestat als locals Carmona (50′) i Bernardo (64′) i als visitants Cordero (50′), Molina (93′).

Gols: 0-1, Delgado (45′); 1-1, Ivi (56′); 2-1, Ivi (58′); 2-2, Emaná (71′).

Incidències: Partit corresponent a la 29ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Sánchez Pizjuán